Има искрица надежда, че може да се постигне консенсус за

...
Има искрица надежда, че може да се постигне консенсус за
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Има искрица надежда да се постигне консенсус за правителство

" Има искрица вяра, че може да се реализира консенсус за държавно управление ", това съобщи проф. Екатерина Михайлова пред " Нова нюз ".
Прочетете още
" Очакването ми беше, че няма да се избере ръководител на Народно събрание. Има една добра вест - първата и втората парламентарни групи започнаха да приказват между тях. Трябваше това да бъде направено доста по-рано. Направило се е конкретизиране, че в действителност ще се избере ръководител, който след избран интервал от време ще си даде оставката, тогава ще бъде определен ръководител от идната парламентарна група. За сходно нещо би могло да се мисли, в случай че Политическа партия и ГЕРБ желаят дружно да ръководят и това е част от тяхната договореност ", добави проф. Михайлова.

По думите ѝ в случай че има единодушие може да се одобряват 12-те закона, които подсигуряват свежи евросредства за България. " Ако не си дават почивки и не употребяват великденски ваканции, това би могло да се случи. До днешния ден всичко беше в посока никой, с никого, в никакъв случай. Ако влязат в по-нормален метод на връзка, има смисъл да се направи план за времето. Политиците би трябвало да стартират да водят диалози по най-важните въпроси за страната и там, където реализират единодушие, да ги вземат решение. На второ място да не оставят страната без парламентарно ръководство, наобратно е протичащото се през последните 2 години. Трябва да влезем в обикновено русло на правила, противното е безпорядък ", съобщи тя.

" Бюджетът е добре да се одобри, не е пагубно, че ще отидем отново на избори - това е демокрацията ", уточни проф. Михайлова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР