Има интерес срещу ваксините срещу COVID-19. Над 35 000 души

...
Има интерес срещу ваксините срещу COVID-19. Над 35 000 души
Коментари Харесай

Съветник на здравния министър: България ще получи 1,3 млн. от новите ваксини срещу COVID-19

„ Има интерес против имунизациите против COVID-19. Над 35 000 души са се имунизирали с новата ваксина за последните две седмици “. Това сподели съветникът на здравния министър Антон Тонев.

Той посочи, че има задоволително дози от препарата за всички искащи сега, на 23 октомври се чака нова доставка, а общо до края на годината ще получим 1,3 млн. ваксини.

„ Значителен интерес има и към противогрипните ваксини Целевата група, която има най-голяма изгода от тях, са хората над 65 година За тях има над 300 000 безвъзмездни ваксини. В огромните градове тези ваксини се разпределят сред персоналните лекари, а в другите обитаеми места – посредством Районните здравни инспекции “, разгласи още съветникът на здравния министър пред bTV.

На въпрос би трябвало ли родителите да заплащат за извинителни бележки при болест на детето той подсети, че този труд не се заплаща от здравната каса на общопрактикуващите лекари.

По думите му прегледът е значим, даже публично важен в епидемиологична конюнктура и е обикновено да се заплащат за него 2-3 лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР