Има институции, които са призвани да вземат важните политически решения,

...
Има институции, които са призвани да вземат важните политически решения,
Коментари Харесай

Ралица Симеонова: БСП и ”Български възход” са по-сколнни на компромиси

Има институции, които са призвани да вземат значимите политически решения, само че действително не носят те отговорността за тях и не вземат тези решения. Решенията се вземат от други субекти, които не са с качеството на законни политически институции. Това е притеснителното. "

 

" Виждаме едни политически съвещания, които по-скоро са реплика на жизнерадостен развой на договаряне за образуване на държавно управление. Отстрани наподобява, че никой не желае да вземе властта. Всеки калкулира своите облаги и загуби в процеса на договаряне. Всеки се пробва да максимизира своите облаги и да минимизира своите загуби, от позиция на идващите избори. Имайки поради, че упованията са  изборите да са скоро, тази мотивация детерминира хода и процеса на договаряне ", добави още Симеонова.

 

Според политоложката Политическа партия, Демократична България и " Възраждане " няма да нарушат обещанията си пред своите гласоподаватели, тъй като " това ще им донесе съществени електорални загуби и те ще бъдат деликатни при избора на съдружна групировка, в която да вземат участие ", до момента в който Българска социалистическа партия и " Български напредък " са по-сколнни на взаимни отстъпки.

 

Ралица Симеонова дефинира позицията на ГЕРБ и Движение за права и свободи като " най-комфортната ", тъй като: " Те могат да си разрешат да вземат участие в разнородни управнически конфигурации, без това да докара до сериозен отлив на електорална поддръжка за тях ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР