Има информация, че парите за АМ Хемус“ са изнесени от

...
Има информация, че парите за АМ Хемус“ са изнесени от
Коментари Харесай

Осман Октай: Чувалите с пари за АМ „Хемус“ са изнесени като ценни пратки с правителствен самолет на „Авиоотряд 28“ в Ливан и Дубай

Има информация, че парите за Автомагистрала „ Хемус “ са изнесени от България като дипломатически скъпи колета с държавния аероплан на „ Авиоотряд 28 “. Те са отишли към Ливан и Дубай, а оттова са били пренасочени в офшорни сметки и банкови сейфове. Това разкри пред Фрог нюз политическият анализатор и някогашен зам.-председател на Движение за права и свободи Осман Октай. Ето какво още добави той.

-   Г-н Октай, през днешния ден шефът на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков заяви ужасяващи неща за метода, по който се е строила Автомагистрала „ Хемус “, както и за необмислен обир на отпуснатите за построяването ѝ държавни средства. Вие изненадахте ли се от информацията, до която са достигнали българските служби?

 

- Позволявал съм си да давам мнение за опциите на Бойко Рашков още от времето, когато бе шеф на Национална следствена служба. И знаех, че с големия си опит, който има в следствията, той ще има успех  и като министър на вътрешните работи. От десетилетия мутрите употребяват парите на страната като техни лични средства. Така те управляват ориста на цяла България. Никак не е инцидентно, че по време на царското ръководство, тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов, сякаш да избавя двама задържани водачи Ивайло Кепов и Георги Лазов, които по-късно бяха обезглавени, пътуваше с държавния аероплан. Имаше сериозна информация от службите, че точно с този държавен аероплан, под претекст, че Борисов отива да преговоря за освобождението на двамата мъже, арестувани за преместване на опиати през кюрдските региони, се изнасят пари. Всички тези мнения бяха усърдно заглушени. Има подозрения, че точно оттогава е почнало да се се изнасят пари в чували и денкове.

 

-  Борисов в последно време наподобява доста раздразнителен, употребява обидни квалификации. Възможно ли е разкритията към Автомагистрала „ Хемус “ да са причина за държанието му?

 

-        Безспорно е, че с тази експанзия Бойко Борисов се самоунищожава политически. Тя, както той самичък споделя, е ориентирана против „ генералите “, които ръководят страната. Разбира се, че новите разкрития за неговото ръководство, го сковават. Не единствено той е в суматоха, само че и хората към Движение за права и свободи и всички, които бяха окупирали страната през последните 20 години.

 

-   Бойко Рашков приказва за изнесени пари в чували. Възможно ли е в 21 век сходно нещо да се случва и в чий джоб са отишли тези милиони?

 

-    Те са изнесени през Ливан и Дубай в разнообразни офшорни банкови сметки и в разнообразни сейфове. Това е станало под претекст, че са дипломатически колета. Тепърва следва да се изиска информация от страните, в които са изнесени тези „ дипломатически скъпи колета “. Имам информация, че българските службите са изискали от сътрудниците си в прилежащите страни информация за български жители, които имат както банкови сметки, по този начин и закупени големи парцели, яхти и т. н. на територията на Гърция, Турция, Кипър и други Средиземноморски страни.  

 

- Възможно ли е Бойко Борисов и предходното държавно управление да не са знаели, че парите, отпуснати за Автомагистрала „ Хемус “, са изтекли към непознати сметки и страни?

 

-  Няма по какъв начин да стане това. Всички са работили по стила на мафията и групировките. Пари със сакове са били хвърляни непосредствено в каросерията на джипката му по време на обиколките по пътища и автомагистрали. Именно това са парите, които са изнесени не по банков път. Не инцидентно се приказва за пари в чували и денкове. Като министър-председател Борисов е употребявал държавния аероплан от „ Авиоотряд 28 “. Затова проверяващите би трябвало да стигнат и до ръководителите  на този Авиотряд, с цел да се разбере какви дипломатически колета са изнасяни.

 

-   Да не желаете да кажете, че чувалите по този начин са напуснали България?

 

-    Убеден съм, че по този начин е станало. И тези хора с простотията си, мислейки, че управляват цялата страна, като проведена формация, са мислели още, че са безконечни и няма кой да ги детронира от власт. 

 

-  Очаквате ли, че в този случай прокуратурата ще се задейства?

 

-  Прокуратурата, също като Бойко Борисов, ще се гърчи до парламентарните избори. Убеден съм, че по-късно ще има болшинство на смяната. И  трите обединения – Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ, ще имат 125 мандата. Бойко Борисов,  Иван Гешев и Движение за права и свободи най-вече ги тресе от това, че новото парламентарно болшинство ще има опция да преструктурира цялата правосъдна система – през Висш съдебен съвет, закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, в това число свалянето на Сотир Цацаров като началник на КПКОНПИ. Има огромна възможност Гешев да си подаде оставката, преди да бъде сменен.

 

- Засега няма признаци това да се случи. Защо мислите, че ще го направи?

 

-  Идеята е този Висш съдебен съвет да постави идващия „ Братиньо “, на който вероятно да разчитат, мислейки си, че по този начин са ни пробутали нов основен прокурор. По този метод те ще желаят да саботират възможната смяна в тази система. Преди няколко месеца в изявление за Фрог споделих и желая да го припомня – че посредством дейностите на Бойко Рашков, с поддръжката на президента Радев и с предстоящото парламентарно болшинство на смяната, ще има не три синджира плебеи, а три синджира мутри, които ще следим по българските килии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР