Има индикации за картел на пазара на мобилните оператори. Това

...
Има индикации за картел на пазара на мобилните оператори. Това
Коментари Харесай

Не знам защо Пеевски ни подкрепя: Мирчев

Има индикации за картел на пазара на мобилните оператори. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, представен от.

По думите му корупцията е от много време, само че не изпълнителната власт би трябвало да се намеси, с цел да противодейства. Това е работа на регулаторите.

Според него точно по тази причина са нужни не лични, а нормативни промени.

" Регулаторите сега са подвластни на волята на политиците или на избрани бизнес групи ", счита Мирчев. Той разяснява, че политическият хайлайф сега оказва напън върху тях и по този начин те се трансформират във функционалност на политиците или обособени бизнес групи съумяват да им въздействат.

Влиянието върху самите регулатори на равнище политици сега е голямо, счита депутатът.

Според Мирчев следва законодателен пакет от промени да бъде показан в средата на годината. Той изрази мнение, че при новите правила на избор " няма да има такава централизация на власт ".

Относно следващото нарастване на цените от страна на мобилните оператори, Ивайло Мирчев сподели, че Комисия за защита на конкуренцията, КЗП и КРС сега не работят.

" Битката за регулаторите в Народното събрание се обрисува да е тежка ", предвижда той.

" Дали борим корупцията с господин Пеевски? Г-н Пеевски може да приказва, каквото си реши. Нито някой може да го спре, той си е решил по този метод да работи. В момента ние си изпълняваме нашата предизборна стратегия. Трябва да питате господин Пеевски какво го кара да ни поддържа ", счита Ивайло Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ изрази терзания дали ще могат да осъществят предварителните си поръчки за промени в Закона за правосъдната власт, които се явяват продължение на конституционните промени.

Според него идната огромна борба в Народното събрание ще е точно Законът за правосъдната власт.

България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма законодателство, регулиращо слагането на ветрогенератори в морето, сподели Ивайло Мирчев във връзка със противоречивите законови ремонти, касаещи перките в морето. На рецензиите, че те са лобистки, той отговори, че " този закон значително е копие на закони, които към този момент са признати в Европейски Съюз " и прикани да се каже " кое е лобисткото ".

" Ние би трябвало да имаме ветрогенератори в морето, тъй като имаме необработен запас. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР