Има идея за добросъседски Шенген“ между България, Румъния и Гърция,

...
Има идея за добросъседски Шенген“ между България, Румъния и Гърция,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: „Добросъседски Шенген“ с Румъния и Гърция ще ни даде аргумент пред Австрия

Има концепция за „ добросъседски Шенген “ сред България, Румъния и Гърция, която да улесни консолидираното ни в шенгенското пространство със сухопътните граници, заяви пред Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Даниел.

" Всички сме наясно, че българите и румънците заслужаваме свободен достъп до цяла Европа. Не сме удовлетворени от постигнатото досега - достъпът по въздух и море. Идеята е това лято да няма инспекции по границите сред България, Румъния и Гърция. " – разяснява Лорер.

Според него сходна самодейност ще облекчи хората и фирмите, които пътуват сред тези страни.

" Това ще покаже образно, че когато няма инспекции на паспорти миграционният напън в Австрия не се трансформира. Ще имаме още един мотив, с който да застанем пред австрийското държавно управление. " – добави депутатът.

Той разгласи, че е напълно партийно решение дали ще се включи в борбата на евроизборите. " Моите упоритости са да оказвам помощ в политическия живот в България ", сподели още Лорер.

По отношение на абсурда с жилището на улица „ Чаталджа “ той разяснява, че не познава Станислава Арнаудова, като още веднъж увери, че тя е намерила къщата и е поискала да купи целия парцел.

„ Затова настоявахме за по-висока цена, имаше спекулации за какво цената е такава. Приветствам инспекциите и желая да приключат допустимо най-бързо, за които ще спомагам и които ще покажат, че няма никакви подозрения за каквато и да било корупционна активност. Тогава ще потърся отговорност към всички, които желаят да очернят политическата ми кариера. Няма непозволено деяние, то е напълно пазарно. " – сподели още Лорер.

Депутатът разяснява и тематиката за спецслужбите:

" Искаме българските служби да бъдат реформирани и да се отдръпна началникът им сега. Те са определени по време на служебно държавно управление, когато президентът самичък контролираше целия развой. Те би трябвало да бъдат избирани от Народното събрание и изпълнителната власт. Реформата на службите е неизбежна. "

Лорер не има вяра, че към президента има храброст за нов план и счита, че в случай че въпреки всичко бъде изработен опит за подобен, той няма да има триумф.

" Посоката на ръководството няма да се промени след ротацията, без значение дали ще има лични промени в Министерския съвет. Всички сътрудници, които поддържат държавното управление сега, нямат никакви подозрения кой е верният курс - Европейски съюз, правосъдна промяна, еврозона, Шенген, служби, поддръжка за Украйна. По отношение на персоналния състав министър председателят и вицепремиерът би трябвало да предложат първи вид на идващото държавно управление. Смяната на министри е допустима. " – сподели още Лорер.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР