Има идея да се направят търговски къщи съвместно с Румъния,

...
Има идея да се направят търговски къщи съвместно с Румъния,
Коментари Харесай

Правим с Румъния търговски къщи за износ на месо към арабските пазари

Има концепция да се създадат търговски къщи взаимно с Румъния, които да обезпечат нужното количество за експорт на месо към арабските и азиатските страни .

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на брифинг след съвещанието на държавните управления на България и Румъния.

Борисов съобщи, че тези пазари на процедура са необятни и напомни, че в предишното сме изнасяли три и даже четири пъти повече месо за арабските страни . Правителството е водило диалози по тематиката, като е стигнало до извода, че сега главното което липсва на България е обстоятелството, че не може да обезпечи нужните количества регулярни доставки.

Идеята е тези търговски къщи да бъдат подкрепени от страната, изясни Борисов: " Подпомагайки ги, дружно с частния бизнес, да си партнираме, с цел да може да покрием този безграничен пазар ".

Борисов благодари за досегашното съдействие с Румъни я, като даде за образец ГКПП-то сред двете страни, което беше намерено тази заран.

 Борисов желае още гранични пунктове с Румъния
Борисов желае още гранични пунктове с Румъния

От 2007 година България и Румъния имат взаимен надзор за прекосяване на границата

" Убеден съм че и с трети мост ще даде подтик на туризма, на превоза и ще облекчи всички , които висят по границите. Максимално се старахме за бързо и ефикасно решение, а и да се усещат жителите удовлетворени ", съобщи Борисов. Той е уверен, че положителното съдействие ще продължи, а и както посочи двете страни " не работят срещу трета страна, а в употребява на всички от района ".

Пред публицисти румънският му сътрудник Михай Тудосе разяснява с изключение на положителното съдействие сред двете страни и вероятността за приемането ни в Шенгенското пространство . Според него до една година ще бъде в Шенген . По тематиката реагира и Борисов, който акцентира, че имаме нулева миграция и изпълняваме всички поети задължения.

" България и Румъния дружно са влезнали в Европейски Съюз, историческо сме на едно и също място, от двете страни на Дунава ", разяснява Борисов, убеден, че чисто политическите разлики нямат огромно значение.

 България и Румъния в Шенген изиска Европейската комисия
България и Румъния в Шенген изиска Европейската комисия

Европейската комисия предложи ограничения за запазване и подсилване на Шенгенското пространство

Шенген е политически въпрос, съгласно Борисов , който обясни, че в Европа има няколко партии, които са поели ангажимент пред своите гласоподаватели. Няма какво да се тормозим от репутационна позиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР