Има и вероятност да предприеме действия по спасяването му, а

...
Има и вероятност да предприеме действия по спасяването му, а
Коментари Харесай

Ще спасяват Вера Су чак през април

Има и възможност да предприеме дейности по спасяването му, а такава интервенция не може да бъде осъществена по-рано от април поради метеорологичната конюнктура. Това сподели капитан Валентин Енчев, изпълнителен шеф на, представен от БНР.

Корабособственикът към момента не е оповестил " Вера Су " за потънало имущество. В четвъртък заран се чака споразумяване на правния му статус. Той може да бъде разгласен за тотално убит, тогава ще стартира търг за избор на компания, която да го извади.
 Борислав Сандов: Когато Вера Су потегли от Украйна, там хванаха Брендо (ВИДЕО) Борислав Сандов: Когато " Вера Су " потегли от Украйна, там хванаха Брендо (ВИДЕО)
Сагата с кораба " Вера Су " е изключително забавна, сподели в Студио Actualno Борислав Сандов, съпредседател на партия " Зелено придвижване " и деп...

Държавата също може да се намеси директно, в случай че корабът съставлява опасност за околната среда и водите, утачняван от ИАМА.

Няма приключване на товар от “Вера Су ” в концентрации, които биха замърсили морската среда и биха повлияли на флората и фауната в региона,  поради рецесията със заседналия край Камен бряг транспортен съд.

Представителите на морската администрация увериха, че има опрощение за това, че сега не се прави нищо и показаха бурното море.  Венцислав Иванов сподели, че корабът сега е устойчиво седнал. Не се чакат разцепвания или разчупвания в обшивката му. Две са пробойните на кораба, които са дребни. Има обаче подозрения, че е наводнен преднамерено .

Припомняме, че през вчерашния ден в съпредседателят на партия " Зелено придвижване " и народен представител в 46 Народно събрание от Демократична България Борислав Сандов сподели:
 Христо Алексиев: Застрахователите на кораба Вера Су ще възстановят всички направени от страната разноски Христо Алексиев: Застрахователите на кораба Вера Су ще възстановят всички направени от страната разноски
Застрахователите на заседналия край Камен бряг транспортен съд Вера Су поеха ангажимент да възстановят към този момент направените, както и бъдещите действителни...

" Останалата част от потопеното корабно съоръжение, мотор, мотор и така нататък, мъчно ще бъдат изнесени, без да нанесат вреда. Много е значимо да отчетем две неща. Замърсяване има от деня на стигането на товара до брега, тъй като е имало пробив и беше открито, в денят, в който аз бях там, на петия ден, се взеха проби, три дни по-късно излязоха анализите и резултатите и се откри, че има замърсяване на морската среда тъкмо от азотни частици, азотни съединения.

Другото, което е значимо да се каже, че този товар, както е сега, замърсява Черно море като цяло. Но в доста дребни мащаби, в случай че остане по този начин в кораба и лека-полека се просмуква в морето. Ако обаче се стигне до по-лошата догадка, която при неприятно време е доста евентуална, корабът безусловно да се разцепи под напора на вълните . Той в този момент устоя на първите огромни талази, тъй като беше в някаква степен укрепен и тъй като към този момент е легнал на дъното, там е плитко. Но в случай че се стигне до разединение, това значи точково мощно замърсяване. И периметърът от 15, 20, 30 благи остава безусловно в най-тревожната част, тъй като, изключително за дънните жители, които мъчно се придвижват, това проникване на тези азотни съединения през хрилете, безусловно изгаря хрилете им и те се задушават. Така че всичкият калкан и друга дънна риба на процедура е в доста тежко положение. Отделно в средносрочен и дълготраен проект настава по този начин наречената еутрофикация, което е едни характерни процеси на разцвет на фитопланктон, за който доста хора ще си кажат " а, отлично ", само че в действителност не е отлично. Това нещо ще сътвори вреди за цялата екосистема в региона, всичките риболовци, на които в този момент им е жътвата, в този момент е най-силната част от техния сезон и които са в региона на процедура ще претърпят вреди. Мидените ферми, които са в региона също. А в дълготраен проект това ще сътвори едни условия по Северното черноморие или според от това по какъв начин се движат морските течения, ще очертаят един не изключително прелестен за туризъм морски бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР