Има храни с чудодейни свойства срещу вируси и инфекции -

...
Има храни с чудодейни свойства срещу вируси и инфекции -
Коментари Харесай

Най-мощните природни антибиотици, които всеки има в кухнята

Има храни с чудодейни свойства против вируси и инфекции - като хрян, чесън и босилек. Вместо да чакаме в аптеките за скъпи медикаменти и имуностимуланти, ние можем да повишим имунитета си с продуктите, които имаме в кухнята.
Хрян
Хрянът се употребява в националната медицина за лекуване на кашлица, простуда, бронхит и синузит. Действа като мощно средство против грип, покачва отбраната на организма против настинки, укрепва имунната система и се бори против респираторни болести.
Той е извънредно потребен при грип и работи като натурален антибиотик, тъй като убива патогенните бактерии в организма. Елиминира вируси и бактерии, открити в устата, носа и гърлото.
Доказано е също по този начин, че потреблението на хрян покачва защитните сили на организма против болки в гърлото и оказва помощ за отварянето на дихателните пътища.

Чесън
Чесънът има способността да отстрани нездравословните бактерии, да почиства вирусите от кръвта и да оказва помощ при болести на вътрешните органи и дихателните пътища. Понижава кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Една скилидка чесън съдържа повече от 400 потребни съставния елемент, предава.
Чесънът е богат на естествени антиоксиданти, които унищожават свободните радикали и укрепват имунитета. Чесънът съдържа химичното съединяване алицин, богато на органична сяра и е основен съставен елемент в битката против нездравословните бактерии. Алицинът се извлича посредством смачкване и нарушение целостта на скилидката.

Босилек
Босилекът е натурален антибиотик, който защищава организма от инфекции заради своите дезинфектанти и бактерицидно деяние. Съдържа бета каротин, антиоксиданти, както и манган, фосфор, магнезий, желязо, флавоноиди, калций. Също по този начин е богат на витамин А. Босилекът е ефикасен за облекчение на признаците на простуда, грип, тресчица. Поради спазмолитичните си свойства постоянно се употребява против мощна кашлица. Заедно с резултата си за облекчение на кашлица, той се употребява при лекуване на астма, бронхит, инфекции на синусите. Подобрява кръвообращението, усилва и усъвършенства метаболитните функционалности на тялото.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР