Има хотелиери, които са изразили желание да продължат да помагат

...
Има хотелиери, които са изразили желание да продължат да помагат
Коментари Харесай

Румен Драганов: Очакваме силен летен сезон, но ще е под нивата от 2020 г.

Има хотелиери, които са изразили предпочитание да продължат да оказват помощ на украинските бежанци. За момента няма усложнения с освобождението на хотелските стаи от украинските бежанци. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Румен Драганов, ръководител на Института по разбори и оценки в туризма.

Той изясни, че имаме извънредно огромен брой кревати в хотелите. Вече стартират едни огромни понижения за върха на летния сезон през август месец, а повода по тази причина е конкуренцията. Има стаи, които са почнали да се продават за 80 лв. през месец август. Чадърите и шезлонгите във всички хотели са безвъзмездни. Иначе към 25 лв. ще костват два шезлонга и чадър.

Големият проблем е обвързван със заплащането на личния състав в туризма. За да се изравним с конкуренцията, би трябвало да имаме конкурентна цена на труда, с цел да не излизат българите в чужбина, настоя Драганов.

Летният сезон се обрисува да е мощен, като се движим с доста високи цифри. Имаме 30% повече туристи от прилежащи страни и сезонът ще бъде мощен, само че ще останем под равнищата от 2020 година - ще имаме свободни леглови потенциали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР