Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби.

...
Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби.
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС няма да носи отговорност за политическия буламач на другите партии

" Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на държавното управление е от икономическото крило на кръга " Капитал ". Става въпрос за сериозна машина със собствен метод на въздействие ". Това сподели пред Йордан Цонев, член на управлението на Движение за права и свободи и народен представител от Движението. Според него " задкулисие е, когато не участваш директно с лицето си ".

" При нас няма задкулисие ", акцентира той. И оцени качествата на служебния министър-председател, само че се усъмни в изтъкваната успешност на служебния стопански министър и на служебния министър на финансите.

" Движение за права и свободи като всяка партия си има задоволително грехове, няма потребност да ѝ се измислят нови - като измислената координирана офанзива със Слави ", добави той.

Йордан Цонев уточни, че Движение за права и свободи ще реши дали ще поддържа проектокабинет на Има Такъв Народ, когато станат ясни и имената на министрите: " В персонален проект ще защищавам през сътрудниците да не го поддържаме. Нужно е държавно управление на България. Но държавно управление, подкрепено от градската десница, от някаква групировка на Мая (Манолова, бел. ред.) без образ, от наследника на комунистическата партия и антисистемната групировка на Слави ми наподобява на - имаше един роман на Уилям Сароян - " Нещо като нож, нещо като цвете, въобще като нищо на света ". Ще защищавам да не носим отговорност за този политически бълвоч ".

Според него конструкторите на държавното управление, измежду които не е Движение за права и свободи, са " свили ушите на тези, които са създавали кавги ". " Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен ".

По думите на депутата Движение за права и свободи няма оптимизъм, че Има Такъв Народ ще сформира работещо държавно управление: " Не считаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата можем да партнираме в Народното събрание по избрани тематики. Има тематики, при които всяко държавно управление може да разчита на нас - за финансова непоклатимост, за облекчение на изискванията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тематика, за спазването на Конституцията и законите ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР