Има хора, от които бихме искали да попием като носна

...
Има хора, от които бихме искали да попием като носна
Коментари Харесай

Симона Пейчева: Мечтая да имам и момиченце

Има хора, от които бихме желали да попием като носна кърпичка всяка парченце ентусиазъм, мотивация и хъс. Името Симона Пейчева стои почтено до всяка една от тези думи. Пет пъти международна шампионка по художествена гимнастика и носителка на десетки други оценки, тя сигурно е от хората, от които желаеме да се учим на дисциплинираност, самообладание и поредност.

Със Симона Пейчева си говорихме за тайната на триумфа в спорта и в живота.

Снимка: Евгений Милов

Кое е по-трудно – да бъдеш треньор или да бъдеш играч?

Докато бях играч, изрично отказвах и споделях, че в никакъв случай няма да бъда треньор, че желая да се махна от залата и ми е пристигнало до тук, само че не минаха и 4-5 месеца, в които се напочивах, наспах и разбрах, че в действителност без художествената гимнастика не се усещам пълноценна и няколко месеца, откакто прекратих своята кариера след Олимпиадата в Пекин 2008, сътворих клуб по художествена гимнастика „ Си Ви спорт “. Има и още нещо – до момента в който се състезавах, си споделях „ Боже господи, тази моята треньорка не й ли омръзна единствено едно копче да натиска 8 часа, а аз си троша костите тука?”.

Сега от страната на треньора се сблъсквам с проблемите на подрастващите, по какъв начин разсъждават, по какъв начин им се трансформира цялото мислене, на родителите, че и с тях имам битки, тъй като те желаят по-малко да упражняват, а треньорите желаят повече, настрана мисля за това по какъв начин залата да е по-топла, с цел да не им е студено, по какъв начин да направя графика за цялата година, по какъв начин да угодя на всички деца, тъй че да са щастливи, по какъв начин да преживея техните разочарования, защото след всяко съревнование има и разочаровани деца. И в действителност разбирам, че да си от страната на треньора тежестта не е единствено да пускаш копчето на музиката и да направиш забележки, а мислиш толкоз всеобхватно за това дете, което е на килима, че нито едното е елементарно, нито другото. Въпрос на предпочитание и на мотивация в името на какво го правиш.

В най-оптималната си форма си тежала 39 кг. Това ли е тайната на триумфа или по-скоро е неговата цена?

При нас килограмите са значими, само че не толкоз, колкото при боксьорите да вземем за пример. Ако съм 55 кг, само че наподобявам слаба на килима, никой няма да ми държи сметка какъв брой кг тежа. Не бях чувала цифрата 39 от доста време. Това може би са извадки, от времето, когато за първи път станах международна шампионка и ме питаха на какъв брой години си, какъв брой кг си, от къде си – общоприетите въпроси. Така че, да, когато завоювах първата си международна купа, бях 39 кг. Не знам дали са били оптималните, само че с тези килограми се явих на първото си международно състезание. Чувствах се добре, треньорката беше удовлетворена, не е имало проблеми с тези килограми.

Снимка: Евгений Милов

Толкова доста си претърпяла, по какъв начин и къде намираш ентусиазъм да продължиш?

В ината си, аз съм ужасно инатлив човек. По някой път и за неприятно. Когато си наумя нещо, за мен значимо е, че това, което желая, би трябвало да стане, а през какво минавам, много-много не се преценявам.

Постигнала си толкоз доста. За какво мечтаеш?

Мечтая за още едно дете и бленувам да е момиченце. Обаче не се вземам решение на тази стъпка. А желая да си имам едно момиченце и мисля, че към този момент е време за това.

Видео със Симона Пейчева , която е първата участничка в новата тематика на Ladyzone.bg - Тайната , гледайте в тук:
Симона Пейчева: Ако свикнеш, че когато има болежка, можеш да си починеш, в никакъв случай няма да надскочиш себе си (ВИДЕО) Един от последните планове на петкратната ни международна шампионка по художествена гимнастика е филмът „ Тайни за триумф в художествената гимнастика и живота “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР