Има хора, които запазват елегантните си слаби фигури, каквото и

...
Има хора, които запазват елегантните си слаби фигури, каквото и
Коментари Харесай

Учени откриха ген, който пречи да се напълнява

Има хора, които резервират елегантните си слаби фигури, каквото и едвам ядат, до момента в който други непрекъснато са на диета и се потят във фитнеса. Учени откриха ген, обвързван с поддържането на обикновено тегло, който евентуално пречи на тези слаби хора да дебелеят, заяви електронното издание Медикъл Експрес.

Изследователите разгласиха в сп. " Сел " резултатите от изследването на генетична база данни на над 47 000 души в Естония, измежду които са разкрили гена. Премахването на този ген е водело до по-слаби човеци при опити с мишки.

Wстановено е още, че проявата му върху мозъчната активност е обвързвана с регулирането на разхода на сила. " Всички знаем, че тези слаби хора са към един % от популацията ", споделя Джоузеф Пенингър, шеф на института по естествени науки и учител по здравна генетика в Университета на Британска Колумбия, който управлява проучването.

" Те могат да ядат, каквото си пожелаят и остават метаболитно здрави. Поемат доста храна, не спортуват непрекъснато и все пак не наддават....Всички учат затлъстяването и генетиката на затлъстяването. Помислихме си, че ще е добре да тръгнем по противоположния път и да изследваме слабите хора ", добави той.

Пенингер и екипът му изследва данни от естонската Биобанк, включваща 47 102-ма души на възраст от 20 до 44 години. Учените съпоставят ДНК проби и клинични данни от здрави слаби човеци с такива с обикновено тегло и откриват генетични вариации в гена АЛК, които са неповторими за слабите хора.

За учените е известно, че този ген постоянно мутира при разнообразни типове рак и има репутацията на " онкоген ", обвързван с развиването на тумори. Ролята му отвън това обаче до момента е едва изследвана.

След новото проучване към този момент има учредения да се счита, че този ген играе роля в устойчивостта на организма да натрупва тегло. При проучванията с мишки се оказало, че той подава сигнал на мозъка да гори по-интензивно мазнини.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР