Има хора, които смятат, че актьорската професия е няколко години

...
Има хора, които смятат, че актьорската професия е няколко години
Коментари Харесай

5 актьорски умения, които са полезни за всеки

Има хора, които считат, че актьорската специалност е няколко години смешки в сценичен университет, след което човек усъвършенства уменията си в най-хубавия случай в подготовките и не напуща кориците на лъскавите списания. Това несъмнено не е правилно. Истинските експерти работят върху себе си непрекъснато до края на живота. Но по този начин вършат сполучливите хора и във всяка друга сфера на живота.

Обичаме да ги гледаме: харизмата на артиста притегля, а гласът очарова. Искаме да имаме техните гении, с цел да реализираме задачите си.

Сайтът Lifehacker, обрисува 5 актьорски умения, чието асимилиране ще бъде потребно за всеки.
 Снимка 274205
Източник:

1. Обекти на внимание

На сцената има голям брой обекти на внимание. Артистите би трябвало да могат да уловят и най-малкото придвижване на колегата, тъй като от него зависи противоположната реакция. Но по-късно има атрибут и пейзаж. Важно е един артист да може да забележи детайлите и да реагира на тях.

Често тичаме някъде и в шума и суетата не виждаме доста неща, ние сме невнимателни един към различен. Запитайте се какъв цвят на очите има най-хубавият ви другар. Но това също е обект на внимание.

Заради нашето безхаберие има подмятания и недоразумения. И не са единствено хората. Понякога катарзисът не се случва от нечии думи или някакво огромно деяние: листото може да падне красиво от дърво и това става причина за удивление.

Какво може да ни даде такова умеене: Увелич аваме чувствителността и закупи ваме нов взор към познатите неща.

Как да се научим на това:

Направете изпитание върху себе си, извадете се от житейския автоматизъм и състояние на прострация ( последна степен на безсилие и крах на умствената дейност) . Концентрирайте се върху дребните неща, задайте си въпроси: " Какви нови неща виждам в постройката, около която минавам всеки ден? ", " Какви нови неща виждам в прочут човек през днешния ден? "

2. Подготвена импровизация

Има една добра фраза: " Всяка импровизация би трябвало да бъде добре планувана ". Но по какъв начин по този начин, тъй като импровизацията е нещо " тук и в този момент ", по какъв начин може да бъде готова? Оказва се, че това е освен допустимо, само че и належащо: сътрудникът не помни текста, телефон звъни мощно в залата, нещо се счупва или пада - има доста форсмажорни обстановки. Излишно е да се споделя че в действителния живот има още повече такива ситуации.

Какво тъкмо ще в помогне това ? Да се н аучете се да излизате от неуместни обстановки и да закупи ете по-голямо самочувствие.

Как да го реализираме :

Ако имате значим диалог и към този момент знаете неговата тематика, анализирайте вероятните разновидности за развиване на диалога и авансово подгответе порядъчен отговор на всеки от тях.

Разширете хоризонтите и речника си. Вместо дума, която излетява от главата ви, можете да изберете синоним.

Не забравяйте да употребявате хумора. Подходящият за тематиката виц ще ви направи победител, а непринудено измислената смешка постоянно е по-добра от предварително планираната.

3. Разкрепостеност

Една от главните точки в актьорската специалност е разкрепостеността. Малцина без никаква подготовка могат да излязат на сцената и под погледа на петстотин чифта очи да покажат класа.

В елементарния живот също има доста такива обстановки: на мнозина коленете стартират да треперят единствено при мисълта, че ги чака обществена тирада. И преди да отидат при публиката, коленете омекват, устата пресъхва, няма и диря от престорената убеденост.

Но всичко идва с опита. След като работите върху себе си, ще спрете непрекъснато да се питате: " Ще наподобявам ли неуместно? "

Какво тъкмо ще реализира това : Р азшир яваме зоната си на комфорт.

Как да се научим :

Това упражнение е мигрирало от курсовете по актьорско майсторство към практиките на доста треньори за личностно израстване. Момиче като първи стадий да вземем за пример рисува устните си с блестящо червило, доближава непознати и пита: " Този цвят подхожда ли ми? "

Добре е да чуете негативна реакция и това е обикновено. Важно е да сте наясно по какъв начин възприемате думите на другите хора и за какво. След известно време ще се почувствате толкоз хармонично, че даже влаченето на тухла на каишка вместо куче няма да ви аргументи дискомфорт.
 Снимка 248730
Източник:

4. Контрол на речта

Това е едно от най-важните неща за един артист. Нищо чудно, че в театралния университет има предмет " Сценична тирада ", който се преподава по време на образованието. Но в всекидневието мнозина в действителност не следват какво и по какъв начин се произнасят, макар че връзките се случват непрекъснато: вкъщи и на работното място, с сътрудници и с близки.

Ако желаете думите ви да се възприемат по-добре, обърнете внимание на всички детайли: тембър на гласа, интонация, изясненост на произношението, дишане.

Какво тъкмо ще реализира те: Думите ви ще бъдат по-добре възприети от другите хора.

Как да се научим :

Работа на терена.

Практикувайте скоропоговорки.

Поддържайте контакти и общувайте вербално повече.

5. Анализ на функциите

Всеки артист, до момента в който работи по ролята, " оправдава персонажа си " - пробвайки се да разбере кой е този човек, какво има поради в дадена обстановка, какви връзки има с други герои, по какъв начин поддържа връзка с началниците си, с подчинените, с околните. От тези моменти се образува схващане за това какъв човек е той и по какъв начин да го играем.

Добрият драматург постоянно мисли посредством героите си до най-малкия подробност и слага дълбоки причинно-следствени връзки даже в второстепенни герои. А животът ни е най-хубавият драматург.

Какво тъкмо ще реализира това : Научете се да приемате себе си и другите.

Как да се научим :

Трябва да задавате въпроси. Понякога вярната дефиниция позволява недоразуменията, които пораждат с другите хора и оказва помощ да се откри естетика със себе си.
 8
8 " меки умения ", които работодателите желаят да видят в автобиографията ви

93% от работодателите, споделят, че те играят огромна роля в решението им кого желаят да наемат

Бонус: Развитие на паметта

Актьорите непрекъснато би трябвало бързо да се учат и да имат поради фрагменти от десетки творби. Ето три елементарни съвета, които да ви оказват помощ да запомните значим текст:
Пренапишете текста със личната си ръка. Със сигурност в учебно заведение, когато подготвяте " пищови ", сте забелязали, че откакто ги напишете, те сякаш към този момент не са ви изключително нужни. Същият принцип важи и тук. Дръжте текста пред очите си. Сложете го на скрийнсейвъра на телефона, закачете го в кухнята. Така че можете непринудено да го произнесете. Разложете текста на дейности. Най-често той се приготвя за обществена тирада - без значение дали става дума за бизнес изявление, дипломна отбрана или тост за женитба. По време на тирада е малко евентуално да застанете на трибуната спокойно. Помислете авансово какво ще създадат ръцете ви и какви жестове ще подчертаят думите ви.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР