Има хора, които проявяват симптомите на COVID-19 повторно. Но дали

...
Коментари Харесай

Ако вирусът беше разделен, колкото е обществото ни, епидемията щеше да е много по-лека |

Има хора, които демонстрират признаците на COVID-19 наново. Но дали те са инфектирани повторно или боледуват от същия вирус, който, без да е бил изчистен преди този момент, се реактивира още веднъж вътрешно, не може да се каже. 

Не са правени генетични проучвания на самия вирус, изясни пулмологът д-р Александър Симидчиев по Българска национална телевизия. Той акцентира, че - откакто имаме над 40% инфектирани през последните седмици, това значи, че такава е честотата и измежду останалата част от популацията. 

" Ако вирусът беше разграничен, колкото е обществото ни, щяхме да имаме доста лека зараза. За страдание той е доста идентичен и последователен в това, което прави. А ние сме разграничени - дали да носим маски, или не, дали да има локдаун, или не. Това делене в нашето общество пречи да имаме ефикасен отговор на болестта, сподели още пулмологът. 

Той посочи, че е значимо да се лимитират контактите сред децата, а това дали ще се случи, откакто се прекратят присъствените образователни занятия, не е ясно. " Присъствените учебни занятия водят до значително повишаване на скоростта на разпространяване без да усилват заболеваемостта в учебните заведения, те усилват заболеваемостта на открито, тъй като са средство за разпространяване ", сподели още доктор Симидчиев.

Не можем да чакаме в идващите десетина дни да се промени смъртността от новите ограничения. Тя ще почне да се трансформира в границите на към две седмици. Тези ограничения постоянно имат отсрочен резултат върху някои от параметрите, по които се следи пандемичният развой, сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР