Има хора, чиито външен вид на пръв поглед не отговарят

...
Има хора, чиито външен вид на пръв поглед не отговарят
Коментари Харесай

Ето тайната, която ви прави привлекателни

Има хора, чиито външен тип на пръв взор не дават отговор на общоприетите стандарти за хубост, които не следват стилните тенденции и които не се стремят да наподобяват напълно. Но те, по някакъв метод имат тайнствено, съвсем магическо омагьосване, което пленява всички към тях, написа Мениджър Нюз. 

Редакторите от Bright Side ни дават отговор защо това е по този начин. Редица забавни научни изследвания обясняват какво в действителност ни притегля един към друг. Изненадващо, само че това няма нищо общо с физическата прелест.

Отговорът е напълно елементарен: най-важното нещо, което прави един човек привлекателен в очите на другите, са страстите му, само че само когато са искрени и ясни. Ние сме привлечени от тези хора, чиито страсти можем елементарно да разберем. Несъзнателно ние търсим половинка, която въплъщава мисли и нравственос сходни на нашите лични. И когато намерим подобен човек, подсъзнателно започваме да се усещаме привлечени от него или нея.

Тези констатации са резултат от опит, извършен от Силке Андрес - професор по обществена и афективна неврология в университета в Любек (Германия). На група доброволци са били пуснати видеоклипове на дами, които дават израз на усеща като боязън или горест. След това доброволците е трябвало да ги оценят. Колкото по-ясно е била почувствана страстта на една жена, толкоз по-привлекателна е била тя за наблюдаващите я, без значение от външния й тип. Изследователите също по този начин са измерили мозъчната активност на хората по време на опита. Областта в мозъка, занимаваща се с привличането, е показала нараснала интензивност, когато участниците в опита са били най-сигурни в страстите, които дамите изпитват.

С други думи, способността ни да декодираме и одобряваме нечии емоции ни кара да имаме вяра в другия човек. Приемаме, че можем да намерим общ език с него и това е по този начин, защото подсъзнателно се усещаме привлечени от него.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР