Има хиляди учители, които се борят всеки ден просветата и

...
Има хиляди учители, които се борят всеки ден просветата и
Коментари Харесай

Денков иска отпадане на частните уроци и равни възможности за всички ученици

Има хиляди учители, които се борят всеки ден просветата и науката да я има в българския дух. Има и една друга България, в която просветата и науката не са полезност. Част от тези хора се борят всеки ден за хляба си. Трябва да се борим за тях. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в предаването " Панорама “ по Българска национална телевизия.

Няма по какъв начин да подобрим нещата, без да ги променим, акцентира той по отношение на промяната в образованието.

" Има недостиг и наред с проблемите с образователните стратегии, би трябвало да намерим и повече време, в което децата да се занимават, а и материала да е забавен. Основната ни задача е да създадем учебниците забавни, без да загубим съдържателната част “, изясни просветният министър.

" Броят на висшите учебни заведения не е самоцел. Качеството на висшето обучение би трябвало да е високо, с цел да има смисъл. Не е оригиналност няколко университета да се обединят. Еднакъв е методът, а не критериите. Всеки набор може да е тънко прецизиран за всяка област. В момента обсъждаме с водещите професори, с цел да уточняваме критериите “, разяснява акад. Денков по отношение на промяната във висшето обучение.

" Отстъпление от задачите няма да има. Отворен съм за оферти “, безапелационен бе той.

" Частните уроци би трябвало да се махнат от просветителната система в България. Децата би трябвало да имат равни благоприятни условия “, акцентира министърът на образованието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР