Има готовност във всеки един момент детските градини и яслите

...
Има готовност във всеки един момент детските градини и яслите
Коментари Харесай

Чобанов за отварянето на детските градини: Имаме готовност, но няма смисъл

Има подготвеност във всеки един миг детските градини и яслите в София да отворят порти. Това разгласи в „ Тази заран “ по бТВ зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов по отношение на обещанието на властта – при ниска заболеваемост заниманията за най-малките да се възстановят на 14 декември или 21 декември.

Той посочи, че към момента не е ясно дали ще се вземе сходно решение. По думите му обработката на данните продължава и следва да се вземе решение по тематиката.

„ За момента оценката е, че нямаме съображение да сме спокойни при едно вероятно отваряне на детските градини в Столична община. В София към момента има важен брой нови случаи. А това е една система, която крие опасности “, посочи Чобанов.

Според него родителите също не поддържат връщането на децата в градините и яслите преди празниците. „ Коледа и Нова година са фамилни празници, децата обичайно са при родителите си, а едно отваряне в границите на седмица би основало доста повече проблеми, в сравнение с би решило “, добави зам.-кметът.

Чобанов уточни, че след Нова година е по-добрият вид за отваряне на системата.

Здравният министър не пое безапелационен ангажимент за дата, на която ще бъдат отворени детските градини. „ Ние не се готвим да отворим детските градини и ясли, имаме потребност от още информация до края на седмицата, с цел да се вземе дефинитивно решение, все още данните не ни водят в тази посока “, сподели проф. доктор Костадин Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР