Има голяма и сериозна воля за разрешаване на всички проблеми

...
Има голяма и сериозна воля за разрешаване на всички проблеми
Коментари Харесай

Сблъсък между Иран и САЩ на Общото събрание на ООН заради ядрената сделка

" Има огромна и сериозна воля за разрешаване на всички проблеми за възкръсване на нуклеарната договорка от 2015 година Пожелаваме си единствено едно: съблюдаване на поетите задължения ", сподели Раизи пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън повтори желанието си да съживи нуклеарния пакт, съгласно който Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на освобождение от стопански наказания.

През 2018 година Тръмп изтегли Съединените щати от нуклеарната договорка и едностранно възобнови глобите, които затрудниха стопанската система на Иран. Година по-късно Техеран реагира, като последователно нарушава нуклеарните ограничавания на съглашението и съживява опасенията на Съединени американски щати, Израел и арабските страни от Персийския залив, че Иран може да се стреми да се снабди с атомно оръжие - упоритост, която Иран отхвърля.

Раиси не загатна настояването на Иран да бъдат прекъснати следствията на Международната организация за атомна сила (МААЕ) на следи от уран, открити в три недекларирани ирански обекта. Това е главен препъни камък за възкръсване на договорката. Американски и европейски чиновници обявиха, че следствията могат да бъдат прекъснати единствено в случай че Иран даде приемливи отговори на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации.

 

Раиси също се опита да отклони рецензиите за гибелта предходната седмица на 22-годишната Махса Амини, която беше задържана от полицията за морал в Техеран за " неуместно облекло ". Смъртта на Амини отприщи гнева по улиците от петък насам по въпроси, в това число свободите в Ислямската република и стопанската система, разтърсена от наказания. Най-малко седем души бяха убити при митинги, някои от които упорстват за " промяна на режима “.

" Ислямската република счита двойните стандарти на някои държавни управления в региона на правата на индивида като най-важния фактор за институционализирането на нарушаванията на правата на индивида “, сподели Раиси пред Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР