Има фрапиращи случаи, които показват в какъв проблем се е

...
Има фрапиращи случаи, които показват в какъв проблем се е
Коментари Харесай

Маринов призна, че злоупотребите с ТЕЛК са бизнес схеми, МВР провежда беседи

Има фрапиращи случаи, които демонстрират в какъв проблем се е трансформирала злоупотребата с ТЕЛК. Тук към този момент с е вижда дейна работа от медиатори, които търсят претенденти, да се явят пред ТЕЛК.
Нормалният ред е хора със болести да търсят явяване пред ТЕЛК, само че тук очевидно към този момент става въпрос за незаконна бизнес скица.
Това означи вътрешният министър Младен Маринов по време на чуване в Народното събрание по по тематиката за активността на Министерство на вътрешните работи за откриване и следствие на активността на ТЕЛК.
За справяне с казуса той уточни, че са проведени " беседи " с лица, на които са отпуснати пенсии.
" Създадена е обстановка за оперативната конюнктура и откриване на незаконната активност. За задачата са извършени 384 беседи, с лица, на които са отпуснати пенсии за неработоспособност “, разкри Маринов.
Най-много досъдебни производства са осъществени в област Разград . През месец януари 2019 година на територията на страната са направени инспекции на общо 41 преписки, като най-вече такива преписки са осъществени в Столичната регионална дирекция “, добави той.
„ 10-те области с максимален % на лица, ползващи пенсия са: Силистра - 28,61%, Враца - 19,29%, Габрово - 19,02 %, Разград - 18,31%, Моната - 17,54%, Перник - 16,97, Плевен - 15,96% Кюстендил - 14,89%, София област - 14,75% и Ловеч - 14,52% “, изясни Маринов
„ През 2019 година са формирани общо 29 досъдебни производства, като още веднъж най-вече са регистрирани в област Разград. Всички 29 досъдебни производства са на произвеждане и все още при проверяващ служител на реда “, регистрира Младен Маринов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР