Има ескалация на напрежението между кюрдите и Турция. Сега обаче

...
Има ескалация на напрежението между кюрдите и Турция. Сега обаче
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Има ескалация на напрежението между кюрдите и Турция

" Има ескалация на напрежението сред кюрдите и Турция. Сега обаче при тази обстановка явно, че нещата ще се влошат, а така и така би трябвало да кажем, сега има доста мощна ескалация на напрежението сред Партията на демократичния съюз на ръководещата в Североизточна Сирия - това са кюрдите, и с тяхната автономност от една страна, и Турция. От няколко дни турска артилерия бомбардира селата към град Хасеки, това е главният гард ", това сподели арабистът и интернационален анализатор проф. Владимир Чуков.

" Също по този начин има демонстрации, проведени от автономията, или най-малко това, което те настояват, против използването от Турция на химическо оръжие в Ирак ", обянси проф. Чуков, уточнявайки, че са фрагменти на ПКК, които са пристигнали от Ирак.

Той разяснява и за какво се получава тази ескалация в този момент.

" Защото в Северна Сирия Турция стартира да прави едни промени, преструктуриране на военните формирования, които управляваха тези 5% окупирана територия от Сирия, и най-много става въпрос за Африн.

Така че това напрежение се зароди може би преди 20 дни, а може би доста по-рано, защото в Турция Ердоган доста от дълго време декларира желанието си да направи широкомащабна интервенция в Северна Сирия. И по-специално в тези елементи, в тези територии, които са на турско-сирийската граница, оставащи под надзор на сирийските кюрди.

Той е декларирал доста от дълго време, че би трябвало да бъдат завладяни или изчистени от кюрди градовете Манбидж и Тел ал Руфат, а също по този начин и Кубане. И точно тук е акцентът, че тази жена евентуално е тръгнала от Кубане, и оттова е получила нареждането за терористичния акт ", изясни той пред радио " Фокус ".

Арабистът изясни, че има няколко версии за терористичния акт - че шведски кюрди са тези, които са го създали, а и подсети, че сега Турция изисква от Швеция да се предадат избрани кюрди, които живеят на нейна територия. Друга версия е, че Гърция или Иран стои зад този атентат.

" Един кюрдски анализатор даже означи, че този атентат е работа на " дълбоката турска страна “. Тоест, че това са съдружниците на Ердоган – турските националисти, които не са удовлетворени от контакта, който Ердоган направи напълно скоро с Партията на демократичните нации, които имат към 10% от гласовете на турските гласоподаватели, с оглед да завоюва идните президентски избори. Много забавна версия също. Така че всевъзможни екзотики има и напълно обикновено е при сходен вид тероризъм да има сходно пояснение ", обърна внимание интернационалният анализатор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР