Има епидемия от доброволно напуснали Столична община. Това заяви Георги

...
Има епидемия от доброволно напуснали Столична община. Това заяви Георги
Коментари Харесай

Георгиев: Има „епидемия” от доброволно напуснали Столична община

Има „ зараза ” от непринудено напуснали Столична община. Това съобщи Георги Георгиев, зам.-председател на Столичния общински съвет от ГЕРБ-СДС по време на брифинг. Данните Георгиев показа дружно с ръководителя на Комисията по финанси.

„ В предизборната акция Терзиев

съобщи, че няма да има чистка, хората да бъдат спокойни за работата си. Резултатите са по-различни. 325 чиновници са освободени. Има „ зараза ” от непринудено напуснали Столична община и районните администрация. Това е коствало на софиянци 1,4 милиона лв. компенсации за заплати “, сподели още Георгиев.

Кметът е освободил към 110 души,

което е коствало 710 000 лв.. „ Това значи, че 10% от чиновниците в общината са освободени ”, изясни Георгиев. „ Над 10% са освободените и в районните администрации. Рекордьор е районният кмет на „ Илинден ”, който 3 месеца беше в отпуск, болничен, е съумял да освободи 20 души за 70 000 лв..За милион и половина, което съставлява 700 заплати по 2000 лв. – за прищявката да трудоустроят фрагментите на „ Промяната ” в София. Столична община се трансформира в бюро по труда. Освободените от управителния екип са едвам 1% от всички. Останалите са редови служители и специалисти “, разяснява Георгиев.

„ Най-притеснителното за нас е,

че отвън управителния състав работата си губят хората, които са назначени доста преди ГЕРБ – хора, които щяха да оказват помощ на общината и виждаме в този момент, че няма кой да приготвя отчетите, виждаме необразовано върнати отчети “, добави Георгиев.

Според Георги Георгиев има и „ любопитни данни и за командировките и отпуските ” в Столична община.

От своя страна, кметът на София Васил Терзиев

съобщи, че нещата не са толкоз трагични, колкото пробват да бъдат показани. “

„ Най-добре се работи с числа и обстоятелства “, съобщи Терзиев.

„ В Столична община има 1442 позиции

– това е щатно разписание, както и спомагателни действия. 128 чиновници са напуснали Столична община от встъпването в служба на новата администрация, това са 8.9%. От тези 128 чиновници 37 поради постъпване на работа на служителя, който е определен, или е спечелил конкурс за позицията, 8 са постъпили на държавна работа в друга администрация, 16 са пенсионирани, 41 души са освободени по взаимно единодушие, а 20 по самодейност на работодателя против уговорено обезщетение. За да избегнем операциите, това е 1% от всички заето в Столична община, по-точно 1.4% “, разяснява и зам.-кметът по финансите Иван Василев.

SafeNews напомня, че кметът Васил Терзиев орязва с 50% парите за здраве и нови детски ясли в София. Това се показва в позиция на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС), изпратена до медиите.
В информацията се отбелязва, че общинските съветници от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев и доктор Антон Койчев на съвещание на здравната комисия в СОС са предизвестили за невиждано орязване на вложенията за строителство на детски ясли и пазаруване на нова съвременна инсталация и здравно съоръжение в плана за Бюджет 2024 година, препоръчан от Васил Терзиев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР