Има елементарни грешки в поведението, които могат да разрушат дори

...
Има елементарни грешки в поведението, които могат да разрушат дори
Коментари Харесай

Умна стратегия: как да избягваме конфликтите вкъщи

Има обикновени неточности в държанието, които могат да разрушат даже най-силната връзка. И в най-хармоничните съюзи има недоразумения, кавги и спорове. Просто така „ работи “ човешката природа. Партньорите постоянно се затрудняват и не могат да се примирят между тях, макар дълбоките взаимни усеща. 

Добрата вест е, че има и печеливши ходове и способи да да поддържате връзката жива.

Предлага ги mamsila.ru. С тяхна помощ може да си спестите много неприятности. 

Ето някои обикновените правила на държание в една връзка, които мнозина знаят, само че по някаква причина постоянно не помнят:

1. Не прехвърляйте отговорността на някой различен. Да обвиняваш всички в близост, с изключение на себе си, е неуместно и разрушително. Трябва да се научите освен да признавате грешките си, само че и да работите върху отстраняването им.

2. Не оставяйте обстановката да се развива от единствено себе си. Дори и да сте изтощени след разпалена свада и силите ви да са на ръба, би трябвало да се съберете и да разрешите казуса. Разберете какво е предизвикало конфликтната обстановка, кой в действителност е отговорен. За ваше успокоение. 

3. Бъдете снизходителни. В припадък на яд споделяме остри и горчиви думи. Важно да не позволим на негодуванието да ни завладее напълно и да включим трезвата си преценка в точния момент.

4. Признавайте си, когато грешите. Признаването на грешките и извинението работят доста по-ефективно от шумните кавги и други способи, с които се опитваме да наказваме колегата си.

5. Опитайте се да откриете зърното на истината. Когато сме обзети от припадък на яд, единственото ни предпочитание е да се защитим и да отвърнем на удара. Но си коства да се вслушате в думите на колегата си, може би в действителност пропускате нещо значимо, с което причинявате болежка.

Източник: 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР