Има елемент в организма, липсата на който е най-критична за

...
Има елемент в организма, липсата на който е най-критична за
Коментари Харесай

Този минерал е изключително важен за здравето ни през есента

Има детайл в организма, неналичието на който е най-критична за имунитета по време на есенните настинки. И това несъмнено е магнезият, разкива претендентът на медицинските науки и диетолог Римма Мойсенко.

Според нея магнезият се откроява измежду най-важните детайли за хората, като обслужва повече от 300 химични реакции в организма. " Ако има ниско равнище на магнезий, работата на щитовидната жлеза, която е виновна за имунния отговор, ще " накуцва ", а производството на кортизол (хормонът, който подтиква имунната система) и адреналин ще се утежни ", изяснява специалистът.

През есента, по време на разпространяването на сезонните инфекции, магнезият става незаместим. Особено в случай че отминалото лято е било горещо.

" Когато има високи температури през лятото, доста магнезий се губи по време на изпотяване. Тези загуби на магнезий водят до невисок имунен отговор, когато пристигна есента и стартира интервалът на болесттите ", предизвести лекарят.

" Недостатъчното количество магнезий, продължи диетологът, има и други отрицателни последствия. Междуклетъчното пространство ще се изпълва с непотребна течност, което води до отичане, наднормено тегло и целулит. Също по този начин киселата среда ще надделее над алкалната, което значи, че ще бъде обезпечен деен напредък на условно патогенна флора ", добави Римма Мойсенко.

Освен това дефицитът на магнезий в организма води до бърза отмалялост и нараснала раздразнителност. Можете тъкмо да определите равнището на магнезий в организма посредством кръвен тест, предава БГНес.

Има разнообразни способи да се увеличи равнището на магнезий в организма, продължи Римма Мойсенко. За задачата би трябвало да обърнете особено внимание на храни, съдържащи този детайл, да вземем за пример ядки, плодове, пъпеш, зелен чай. Има и разнообразни магнезиеви добавки и магнезиеви соли за вана.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР