Има едно сигурно нещо, което помага на имунитета и това

...
Има едно сигурно нещо, което помага на имунитета и това
Коментари Харесай

Спортувайте, но спазвайте важни принципи

Има едно несъмнено нещо, което оказва помощ на имунитета и това е любителският спорт. Ние, кардиолозите, предлагаме любителския спорт, безапелационен е доцент доктор Сотир Марчев, шеф на Клиниката по кардиология към Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.
Коронавирусът е присъщ за хората с наднонормено тегло. Затова спортът е потребен. Има обаче две съществени условия, с цел да бъде спорта здравословен, а не противоположното, акцентира той пред Българска национална телевизия.
Първо, човек не подвига тежести повече от неговото обикновено тегло .  И, второ, спортувайте до момента в който се чувствате добре, до момента в който нямате болежка, зной стягане . Това е вторият аршин, това е здравословен спорт. Това не е професионален спорт. Не е пробно лекуване, несъмнено е, сподели кардиологът.
Още препоръки от доцент доктор Марчев: До какъв пулс да се спортува: 200 минус годините ви – в случай че сте 60 годишен – 140, посъветва доцентът. Какво е по-добре по-малка тежест - огромен брой повторения или противоположното – " в случай че искаш дебели мускули – огромен брой повторения. Ако ще вървиш на съревнование – тогава огромна тежест вдигай малко пъти. "
Трябва и рационално хранене . Съветът на специалиста тук е да се върнем към българските корени : плодове и зеленчуци; пълнозърнести храни (черен самун и т.н.);  варива – фасул, леща; българското кисело мляко.
Спортът е лекуване и за друго в днешно време: " Спортът оправя и душeвността . Най-сигурният метод да оправиш психическите си натоварвания, е със спортни натоварвания, разяснява още експертът.
Пазете си душeвността. В момента що е медия, на всички места се бълва негативна информация. Болните са хора като теб и мен. Какво им се случва – първо те затварят в болница, второ, твоите близки не могат да те виждат, трето, към теб се разхождат хора със скафандри. Страхът поразява доста повече от действителната заплаха – тук обстановката е същата. Фокусирането върху избрани групи (белодробни проблеми, например) ги слага в обстановка на повече тревога.Тези хора се нуждаят от освежаване, разяснява доцентът
" Болниците са полупразни, тъй като хората ги е боязън. И това основава отсрочени проблеми, които ще зародят в бъдеще, когато дойдат в лечебните заведения. " , сподели още той.

Друг проблем е, че всички проучвания се концентрират върху ковид. Сега би трябвало да мислим каква диагноза бихме поставили, в случай че този човек не идва в обстановка с короанвирус , даде съвет на лекарите специалистът.
" Има нараснала смъртност от инфаркти на улицата. Тази опасност (страх и ковид - бел.ред. ) пречи доста. Факт към този момент в Германия, Италия и Съединени американски щати. В момента, в случай че припадне човек на улицата – поради инфаркт, никой няма да посмее да го пипне. ", сподели още лекарят.
Безпокойството ще я направи казусът двоей, то унищожава душeвността на болните, акцентира още веднъж той. Нуждаем се от оптимизъм
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР