Има едно популярно сравнение, което гласи, че изчислителната мощ на

...
Има едно популярно сравнение, което гласи, че изчислителната мощ на
Коментари Харесай

Как да постигнем максимална продуктивност със смартфона си

Има едно известно съпоставяне, което гласи, че изчислителната мощност на средностатистическия смарт телефон през днешния ден е даже в милиони пъти по-голяма по отношение на тази на компютрите, които през 1969 година НАСА употребява за задачата " Аполо 11 ", с която човечеството стъпва на Луната.

Днес имаме щастието да използваме даже още по-мощни смарт телефони, които надвишават потенциала даже на по-старите суперкомпютри. Да, в джоба си имаме компютърна мощност, която преди години е изпълвала огромни зали. Още предходната година Samsung разгласи, че новият Galaxy Z Fold3 е по-мощен даже от доста лични компютри, негови съвременници. И това в действителност е по този начин.

Може да перифразираме една известна поговорка: С многото мощност идват и доста отговорности. Изкушаващо е да използваме мощния си смарт телефон единствено за занимания, само че същинският му капацитет нормално се разкрива в моментите, когато се нуждаем от него. Особено когато към този момент на пазара е и още по-мощният Samsung Galaxy Z Fold4, последното потомство сгъваем смарт телефон на компанията.

Сгъваемите смарт телефони са основани за работливост на всички места и се радват на увеличаващ се интерес. Ето няколко лесни метода по какъв начин можем да извлечем максимума от сходно устройство, като за образец ще използваме Galaxy Z Fold4.
Реклама Предимствата на сгъваемия корпус
Няма спор, че работата на по-голям екран е по-удобна и по-приятна. Големият екран обаче не е доста удобен, когато човек е в придвижване. Освен в случай че не е прегънат. Galaxy Z Fold4 предлага точно това улеснение да разполагаме с огромна работна повърхност в джобен формат.

Когато се разгъне, Samsung Galaxy Z Fold4 предлага 7.6-инчов Инфинити Flex екран, който даже не е " пресечен " от разрез за камера, тъй като тя е вградена под самия екран. А повече работна повърхност значи и повече деловитост в композиция с по-голям набор от благоприятни условия.

Samsung Galaxy Z Fold4 има така наречен Flex режим, който разрешава на екрана да се приспособява съгласно позицията си. Например човек може да сгъне телефона като преносим компютър, с цел да го разположи комфортно на масата, и по този начин да гледа филм или да води видеоразговор, без да са нужни спомагателни стойки, а като бонус и ръцете ти остават свободни. В взаимозависимост от приложението екранът ще се приспособява автоматизирано и ще нарежда кино лентата в горната половина на екрана, а в долната може да има бутони за ръководство на видеото. Или пък там да бъде клавиатурата за писане на чат известия и други

Samsung Galaxy Z Fold4 е и първият смарт телефон с операционната система Android 12L, която е основана особено за огромни екрани и сгъваеми устройства. В композиция с спомагателните оптимизации на Samsung и специфични партньорства с Гугъл и Microsoft смарт телефонът има сериозен набор за работливост освен поради сгъваемия си формат.
Реклама Колкото повече, толкоз повече
Според данни на BuildFire средностатистическият консуматор на смарт телефон употребява по 10 разнообразни приложения дневно. При множеството мобилни телефони човек може да употребява единствено по едно приложение на екрана и би трябвало непрекъснато да превключва сред тях. Това е малко неловко, изключително когато е нужно да се свърши повече работа.

Samsung взема решение този проблем посредством своите мултитаскинг благоприятни условия. Той има функционалност Taskbar, т.е. лента със задания, сходна на тази на компютър, за минимизиране и бърз достъп до определени приложения. Има и нови жестове за ръководство на режима на екрана, които задействат работа с приложения на цялостен екран, на " плаващи " прозорци или разделянето му на зони.

Потребителят може да изобрази до три приложения на един екран. А с функционалността App Pair те дори могат да бъдат " сдвоени " и да се започват постоянно дружно с едно натискане, което е практично за постоянно употребявани стратегии за работа да вземем за пример.

Освен това доста приложения са съвместими едно с друго, а това води до още по-висока работливост. Напримерdrag-and-drop, посредством която може да се трансферират фотоси, текст, линкове и други запаси от едно приложение в друго като на компютър. Такива са приложенията на Гугъл да вземем за пример като браузъра Chrome и Gmail. А софтуерният пакет Microsoft Office също е усъвършенстван за повече деловитост, с цел да работи добре и на сгъваемия екран. Galaxy Z Fold4 поддържа и работа със стилуса S Pen, което прави воденето на бележки, организирането на задания и творчеството като изобразяване по-лесни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР