„Има една сума от 188 милиона лева за център за

...
„Има една сума от 188 милиона лева за център за
Коментари Харесай

Д-р Константинов: България може да стане регионална сила в лъчелечението, ако парите не бъдат закопани

„ Има една сума от 188 милиона лв. за център за лекуване с протони. Това е нещо извънредно скъпо и новаторско. На Балканския полуостров такова нещо няма, тъй като е доста скъпо и тъй като е към тъкмо избрани заболявания, които могат да бъдат лекувани и то доста щадящо да бъдат лекувани тумори “, изясни той.

„ Когато този план се представяше, концепцията беше да създадем един балкански център. Има такива заделени средства и те са влезнали в този проект. Това може да направи по този начин, че България да стане районна мощ в лъчелечението, само че може да направи по този начин, че тези пари да бъдат закопани в земята и по-късно да има потребност да бъдат напоявани с доста милиони левове, с цел да не залинеят “, сподели още доктор Константинов.

„ Рискът е, че това нещо, с цел да работи, би трябвало да бъде направено по този начин, че да притегля пациенти от близките страни. Ако не го създадем както би трябвало, на вярното място и концепция какво би трябвало да работи, това ще бъде неприятна загуба на средства “, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР