Има една приказка, че най-много за диктатура говорят диктаторите малко

...
Има една приказка, че най-много за диктатура говорят диктаторите малко
Коментари Харесай

Предприемач: Може би речта на Гешев е свързана с търсенето на бъдещ електорат извън съдебната реформа

Има една приказка, че най-вече за тирания приказват диктаторите малко откакто са си отпътували от властта. Прокуратурата не прави изключение. Когато приказваш, че някой е срещу разделянето на управляващите, би трябвало да се сетиш по какъв начин ти си влезнал във властта като основен прокурор, тъй като още в първото си изявление след избора му, което си беше чисто предопределение в съревнование с един кон, Иван Гешев съобщи, че той е срещу концепциите на  десните екстремисти и срещу и срещу разделянето на управляващите.  

Това разяснява пред Нова тв юристът Велислав Величков.

През последните две години дружно с оставката на Борисов се искаше оставката на Гешев. Те работеха в съвършен синхрон между тях, а в този момент явно са в два насрещни тима и в този момент единия гледа да прецака другия, кой както може в надпреварване с времето. Истината е, че нито Борисов би трябвало да бъде министър председател на България и в никакъв случай повече, нито Гешев би трябвало да началник в прокуратурата в никакъв случай повече, разяснява той.



И в случай че за Борисов това ненапълно се реши, в този момент пристигна моментът, в който да се реши същото за Гешев. И аз съм уверен, че това ще се реши, дори за мен второто обвиняване е по-състоятелно от първото, тъй като точното му изречение е " да изметем политическия отпадък от Народното събрание ". Ето това е опит за прелом. И то за тоталитарен прелом. Само поради тази позиция против парламентаризма Гешев би трябвало да бъде отстранен. Но с това решение не значи, че сме създали правосъдна промяна. С това промяната за пръв път след 99 година стартира, разяснява той.

Може би тази изострена реторика на Гешев е причина за неговото бъдеще отвън правосъдната система като човек, който ще се бори за електорат, разяснява предприемачът Иван Велков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР