Има една партия, която купува най-много гласове. Тя беше една

...
Има една партия, която купува най-много гласове. Тя беше една
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Корпоративният вот е повече от купения

" Има една партия, която купува най-вече гласове. Тя беше една тази партия, само че се раздели на две. Общите упования са, че няма да имате гражданска война в некупуването на гласове ", разяснява в изявление пред Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията.

" Виждаме планувани интервенции и Министерство на вътрешните работи се пробват да създадат повече акции от предходните избори. Ползата е, че като са повече, част от контингента ще се пази повече и ще купи по-малко гласове. Но съвсем в никакъв случай не се визира корпоративния избор, а той е по-голям от купения ", показа Безлов.

Според него част от казуса е, че Министерство на вътрешните работи не работят с агентурна информация или събрана целеустремено, " нормално някоя партия или коалиция пуска сигнал до Министерство на вътрешните работи и те би трябвало да го ревизират ".

И напомни преди години, по какъв начин имаше сериозен корпоративен избор в тецове и мини и всички знаели, само че нищо не се трансформирало.

" Да, в дружество може да има напън за гласоподаване, вие по какъв начин го потвърждавате това? ", изясни Безлов и е безапелационен, че корпоративният избор е повече от купения.

Той сподели, че има наказани, само че те са на ниски равнища. А от коя партия купуват гласове, излиза наяве в правосъдната зала, само че това не взема решение казуса.

" Проблемът е, че сте хванали и сте осъдили, само че отмерено ли сте хващали от всички партии? Сега тече полемика, тъй като това е акцията с нараснал интерес към пазаруване на гласове, купува се доста повече и господства една партия. Съображенията са, че Министерство на вътрешните работи по тях не работи.по тази партия – има ли политически чадър? Аконкурентната им партия, нали се разцепиха, споделя и по вас не работят ", разяснява Тихомир Безлов.

Нова гражданска самодейност ще следи честността на изборите
И добави:

" Това, което сигурно е правилно, че евентуално взаимозависимост от обстановката и началниците се преценяват с тази преобладаваща партия. Съобразяват се и заобикалят по- тежки ограничения, тъй като по-късно не е ясно кой ще пристигна на идващите избори и какви ще са последствията за тях, в случай че са прекомерно дейни. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР