Има един съвсем простичък въпрос, съставен от една единствена дума,

...
Има един съвсем простичък въпрос, съставен от една единствена дума,
Коментари Харесай

Простичък въпрос, който търговците често забравят

Има един напълно простоват въпрос, формиран от една единствена дума, който съвсем всички търговци постоянно не помнят:  „ Защо? ”

Той дефинира водещите претекстове на клиента. Щом е заложен, съвсем постоянно следва продажба.

Хората купуват, с цел да разрешат проблем. Това важи и за прочувствените покупки. Дори когато купуваме на брачната половинка си цветя или бижута, го вършим, с цел да разгадаем проблем. Някои биха дали отговор „ Не. Обичам жена си и по тази причина й купувам букет от рози ”. Но вгледайте се малко по-надълбоко в обстановката. Винаги ще откриете някакъв проблем, който да опитате да разрешите. 

Ако сте търговец, разберете какъв е казусът, който евентуалният ви клиент се пробва да позволи и освен ще пандизите продажбата, само че и ще я извършите по-бързо и ще спечелите повече пари. „ Защо? ” е горивото на всяка договорка. Доминиращият претекст за покупка.

Понякога даже клиентите не са наясно за мотивацията си. Работа на търговеца е да я обясни. Когато им даде отговора на въпроса, излиза наяве за какво те вършат бизнес с него.

Има няколко характерни въпроса, с които можете да помогнете на клиентите.

• Защо сте тук през днешния ден?

• Защо се интересувате от този артикул?

• Защо това е значимо за вас?

• Защо се съгласихте да се срещнем?

• Защо решихте да извършите това в този момент?

• Защо бихте създали този тип инвестиция?

Повече продажби в 5 стъпки

Виждаме тази динамичност всеки ден, в доста, най-различни промишлености. Също и в лукса. Никой не купува часовник за 57 000 $, просто с цел да е осведомен какъв брой е часа. И тази първокласна движимост се купува, с цел да позволи проблем – със самоличността на клиента, със самочувствието му, с чувството му за триумф, обществения му статус. Цената не е значима, щом на купувача се помогне да види проблем, който продуктът позволява за него. Тогава решението му за покупка става доста по-лесно.

Стигнете до отговора на въпроса „ Защо? ” и продажбата ще последва.

Източник: Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР