Има един продукт в сферата на билките, който е известен

...
Има един продукт в сферата на билките, който е известен
Коментари Харесай

Коя е билката, позната като древния аспирин, и защо е толкова полезна

Има един артикул в областта на билките, който е прочут в естествената медицина под името нони (Morinda citrifolia), който е плод горчив на усет и с противен аромат, само че е доста потребен и лекува доста заболявания. Наричат го още " античния аспирин ", прочут е и като " индийска черница ", като растението е само по своя жанр, със своето количество и качество на наличие на витализиращи субстанции. Пълно е с аминокиселини и микроелементи, като в комбиниране те имат необикновен резултат.

Растението бива употребявано още от дълбока античност в Полинезийския регион, където моряците постоянно правели околосветски пътувания и по този начин го разпространявали. Малките нони плодове съставляват комбинация сред смокиня и картоф, криещи в себе си невероятни свойства, чието комбиниране не се намира в нито един плод или зарзават, който ни е прочут.

Лечителите в племената от хиляди години го употребявали за лекуването на тресчица, възпалителни процеси, разстройство, запек, скотски ухапвания, ужилване от инсекти и така нататък По-късно това растение попада в научни лаборатории и по този начин се схваща за неговите лековити свойства, заради които се употребява през днешния ден.

Най-силна композиция за потребление включва цялата част на растението – плодовете, стъблата, листата и корените му. От лабораторните проучвания се е открило, че едно от главните субстанции в растението е ксеронинът, съдържащ се в огромно количество. Ксеронинът е тип алкалоид, който се намира в дребни количества в клетките на всеки жив организъм. Отнася се към групата на биоактивните субстанции -  иридоиди.

Неговото деяние е обвързвано с процеса на реактивиране  на ендокринните жлези в човешкото тяло, отслабващи в процеса на стареене. Друг тип вещество, като аминокиселината триптофан, която се съдържа в растението, работи върху работата на епифизната жлеза, повишавайки производството на хормони като серотонина и мелатонина. Така оказва помощ за регулирането на измененията в настроението, процеса на заспиването и събуждането, действайки срещу меланхолия.

Как растението нони оказва помощ на нашето здраве?

·        Покрива потребностите  на организма ни от аминокиселини и минерални субстанции.

·        Помага за мускулното развиване, възпрепятствайки дегенеративните процеси.

·        Регенерира клетките в организма.

·        Стабилизира цикъла на съня.

·        Възпрепятства честите промени в настроението.
Чували ли сте за моринга – билката с куп лечебни свойства
Все по-често се оставяме в ръцете на националната медицина, когато имаме здравословен проблем, тъй като тя оказва помощ и тъй като предлага по-прият...
Прочети повече
·        Има мощен антиоксидантен резултат.

·        Прилага контров над деленето на кафези и работи превантивно на раковите такива.

·        Засилва имунитета.

·        Действа срещу възпаления.

·        Намалява алергични недоволства.
Успешен метод да използваме отровата като лекарство
Алтернативната медицина необятно употребява билкови токсини, те са изключително известни измежду пациентите, диагностицирани с рак. Безопасността и...
Прочети повече
·        Помага при стомашно-чревни проблеми.

·        Дава сила на човешкото тяло.

·        Влияе върху произвеждането на хормони и действието на ензими.

Нони може да се приложи при алергии, артрити, астматични пристъпи разнообразни типове болки (вкл. болки в главата), наднормено тегло, депресии, дефицит на сила, проблеми с менструацията, построяването на мускулна маса, инсулти, склероза и доста други.

Внимание! Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР