Има един много важен момент преди детето да се роди

...
Има един много важен момент преди детето да се роди
Коментари Харесай

Детските имена, които са забранени по света

Има един доста значим миг преди детето да се роди - родителите би трябвало да изберат име на бебето. В някои страни, като Съединени американски щати, те имат огромна независимост при избора на имена за децата си. Това обаче води до куриозни случаи, в които децата имат меко казано странни имена. Поради тази причина в редица страни по света има по-строго отношение към имената, които се дават на новородените. В част от тези страни някои имена са неразрешени, тъй като се счита, че те могат да навредят на детето, а в страни, като Саудитска Арабия са неразрешени избрани имена поради поддържане на културната еднаквост на страната. Вижте в канала във vbox7:

Швеция

Швеция не разрешава имената, които могат да причинят засегнатост или дискомфорт за бебето. Затова имена като Металика, ИКЕА, Супермен и Елвис са неразрешени.

Швейцария

Сред строгите правила, които Швейцария постанова при избора на име на бебе, да не се дава женско име на момче или мъжко на момиче. Също по този начин да не е библейско, име на марка и обитаемо място. Сред неразрешените имена са Джудас, Шанел, Париж и Мерцедес .
 бебе iStock/Getty Images
Германия

В тази страна полово неутралните имена, както и тези, които могат да навредят на бебето са неразрешени. Примери са Осама бин Ладен и Адолф Хитлер.-->

Франция

Във Франция родителите би трябвало да се съветват с локалния съд, в случай че имат подозрения, че името на новороденото може да опонира със закона. Сред имената, които някои родители са пробвали да нарекат децата си и им е било неразрешено, са Нутела, Демон, Принц Уилям и Мини Купър.

Мексико

В Мексико съществуват 61 имена, които са неразрешени. Този лист не е стеснен до тази численост и всички имена, които звучат пренебрежителни или безсмислени, биват неразрешени. Сред тях са Facebook , Рамбо и Батман .

Нова Зеландия

В Нова Зеландия не могат да се употребяват имена, които значат трофеи, както и такива, които са по-дълги от 100 букви или биха предизвикали засегнатост. Примери са Луцифер , Sex Fruit (Секси Плод), Fat Boy (Дебело Момче) и Принс.

Португалия

В Португалия бебешките имена би трябвало да са обичайни и съответстващи на пола. Държавата има лист от 82 страници със неразрешени и разрешени имена. Сред неразрешените са Нирвана, Риана и Викинг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР