Има един много сериозен въпрос и той е дали парламентарната

...
Има един много сериозен въпрос и той е дали парламентарната
Коментари Харесай

Доц. Киселова за ротацията: Нищо чудно Борисов да каже - акад. Денков се справя превъзходно. Я да сменим само някой друг министър

Има един доста сериозен въпрос и той е дали парламентарната група на ГЕРБ и персонално нейният ръководител желаят да поемат в доста бурни води да одобряват председателството на държавното управление. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус "   доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право в Софийския университет.

" Това е съгласно мен, първият въпрос, на който ще би трябвало да си отговаряме. Иначе, дотогава, съгласно мен, по-скоро мъчно, само че ще върви и ще се основава чувство аха-аха ще паднат, ще ги съборят, само че в действителност това ще бъде люлеене, при което няма да има срутване на настоящето държавно управление. И към този момент, към ротацията, нека не сме сюрпризирани, само че в случай че господин Борисов каже, “Акад. Денков се оправя великолепно. Я да сменим единствено някой различен министър ". И в действителност по този начин да продължи, ще кажат несъмнено да минат изборите, да мине лятото, да приемем еврото. Защото ГЕРБ няма тази мощ, която имаше преди 5 години, примерно, в това число електорално, с цел да ръководи независимо. Трябва им поддръжка и по-добре да бутат някой напред, той да поема ударите, а пък те да поемат част от позитивите ", сподели още Киселова.

Според нея Николай Денков е доста по-кооперативен като министър председател, в случай че би трябвало да бъде съпоставен с Бойко Борисов.

" Ако се върнем на 44-ия парламент, което беше много-много от дълго време сред 2017-2021 година, вижте какъв брой пъти Борисов върви в Народното събрание? Нали да съпоставим двама министър председатели от разнообразни исторически времена. И тогава, както се споделя, Движение за права и свободи желаеха ли цялостен доклад на министър-председателя когато и да е или министър-председателят ходеше на година по два пъти в Народното събрание. И той си подбираше въпроси или питания, на които да дава отговор. В това отношение Денков е много по-кооперативен, то е обикновено, тъй като е и с по-малка поддръжка, няма солидна партийна поддръжка в една парламентарна група, би трябвало да търси поддръжка и от други. Но това, което сега държавното управление прави, без да съм им юрист, е много по-голяма хрисимост с Народното събрание. И допускам, че заради спецификата на момента, в който се намираме, държавното управление ще продължи да бъде по този начин дружелюбно да вървят представителите му в Народното събрание и в комисиите ", посочи конституционалистът. 

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР