Има един голям печеливш на тези избори, той е най-невидимият.

...
Има един голям печеливш на тези избори, той е най-невидимият.
Коментари Харесай

Политолог: Президентът е големият печеливш от вота, готви нов ляв проект

" Има един огромен печеливш на тези избори, той е най-невидимият. Това е президентът Румен Радев. Неговото присъединяване беше по всички вероятни линии - измежду тях е присъединяване му в структурирането на политическата сцена - влиза с нов партиен план на някогашния му министър председател Стефан Янев. Като умел политик той не залагаше на една партия ".  Това сподели пред БНР политологът проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет.

Тя добави, че отговорността за комплицираната обстановка през днешния ден би трябвало да бъде поета от тези, които са свалили предходното държавно управление.

" Големият абсурд на ГЕРБ е неналичието на съдружен капацитет. Няма лесна рецепта за излизане от задънената улица - по какъв начин ГЕРБ да преодолее изолацията, в която самичък се е сложил ", разяснява политологът.

Проф. Анна Кръстева добави, че " да бъдеш съпротива в спешно време е забележителна обстановка, защото всяка рецесия работи против ръководещите, които и да са те ".

" Затова Политическа партия явно тласкат някогашните си съдружни сътрудници към същата политика, с цел да отвръщат офертите на ГЕРБ за коалиция ", проучва тя.

Проф. Кръстева предвижда допустима коалиция сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ". " Политическата сцена е цялостен парадокс. Лявото се изпразни, с помощта на Радев и Корнелия Нинова. Там се готви да се вкара нов план на президента, ляв план, лицата към този момент се обговарят. Няма неприятно в това да се появи нов партиен индивид, само че в случай че още веднъж той е напълно инженерен план на президента, ние ще се озовем в президентска република без никаква политическа логичност. Ще бъде заровен политическият плурализъм ". 

По думите ѝ, в случай че не бъде формирано държавно управление още веднъж, ще продължи завладяването на политическия живот от Румен Радев.

" Ако още веднъж не се сформира в този момент държавно управление, най-стабилната форма на държавно управление у нас ще стане служебното. Това оказва дълготрайно въздействие върху политическата сцена ", разяснява проф. Анна Кръстева.
ТЕМА преди 60 минути 1400 преди 1 час 1232 преди 2 часа 1748
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР