Има две версии за развоя на събитията в Италия. Едната

...
Има две версии за развоя на събитията в Италия. Едната
Коментари Харесай

Даниела Пенкова: Новото италианско правителство ще бъде дясно

Има две версии за развоя на събитията в Италия. Едната е, че Лигата би желала да отиде на нови избори, където се надява да вземе по-голям % и да остане в обединението с Берлускони.

„ Най-доброто решение, за момента, би било да правят отстъпка от номинацията на Пауло Савона и да предложат различен министър. Ще забележим дали това ще стане, или в действителност Салвини, както е мнението на множеството политолози, е желал да докара до рецесия “.

Това сподели за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ Даниела Пенкова – икономист и ръководител на фондация „ Документални “, която се занимава с превод на документални филми на обществена тема.

Ако Лигата и „ Пет звезди “ се явят дружно на изборите, те могат да получат доста висок резултат, считат те. Салвини и Берлускони към този момент са работили добре дружно, регистрира тя. Лигата би взела по-висок % и независимо:

" При всички положения новото държавно управление ще бъде дясно. Дали ще бъде коалиция " Пет звезди " – " Лига ", или ще бъде още веднъж Берлускони, следва да забележим ".

" Ако европейските леви партии не престават да водят десни политики, мъчно ще забележим опция на популистките партии, които в действителност са напълно десни ", счита тя.

" Можем единствено да се надяваме да се появят същински леви партии. В Италия имаше такава, само че на изборите взе единствено един %. Проблемът с неналичието на капитал зад тила на левите партии се усеща доста мощно, защото им е доста мъчно да изплуват, откакто нямат поддръжката на медиите, нямат финансовите благоприятни условия, с цел да се показват с техните стратегии ".

Повечето партии излизат с най-вече леви предизборни послания, само че икономическите ограничения в стратегиите им са десни, регистрира тя. Популисткото държавно управление в Италия предлага най-десните ограничения в последните 20 години, за които даже Ренци и Берлускони не са се замисляли преди време.

" Италия има голям външен дълг – 2,3 трилиона евро. В момента, в който се подвигат лихвите по всички държавни облигации, това значи една голяма тежест за Италия. Италия постоянно е имала един примитивен бюджетен остатък към този момент 27 години. На доктрина трябваше да си изплати една част от задълженията. Вместо това, те се усилват. Дългът е толкоз огромен, че в последна сметка лихвите, които се заплащат по него, водят до един бюджетен недостиг ".
Интервюто на Петър Волгин с Даниела Пенкова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР