Има две-три превантивни мерки, които съветваме хората, чиито лични данни

...
Има две-три превантивни мерки, които съветваме хората, чиито лични данни
Коментари Харесай

От НАП разясниха какво следва за хората, чиито данни са станали публично достояние

Има две-три превантивни ограничения, които съветваме хората, чиито персонални данни са изтекли в общественото пространство. На първо място дано да сменят паролите на електронната си поща, както и своя идентификационен номер в Национална агенция за приходите. Няма нужда да се сменят персонални карти и по общо мнение на целия отрасъл няма опасност за имуществото на хората. Повече препоръки могат да намерят на уеб страницата на организацията. Това показа в утринния блок на Българска национална телевизия представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров.

,,Част от публикуваната информация включва имена, ЕГН, данни за контакт и данъчни заявления, само че като цяло информацията е частична. На процедура съвсем всеки, който е подал данъчна декларация, е в кръга на засегнатите лица'', уточни Бъчваров и увери, че ''съвсем скоро диалогът за отговорността за изтеклите данни ще се състои''.

По думите му от приходната организация сега създават услуга, която да осведоми всички наранени какви тъкмо данни са излезли за тях в общественото пространство. Тя би трябвало да проработи до няколко седмици.

,,Това би трябвало да стане посредством някакъв тип идентификацация, с цел да сме сигурни, че информацията, която ще споделим, е в реалност на засегнатото лице. Така че услугата би изисквала или електронен автограф, или личен идентификационен номер, посредством който да се влезе в базата на Национална агенция за приходите, обясни представителят на приходната институция.

Накрая Росен Бъчваров бе безапелационен, че в този момент системата на Национална агенция за приходите е доста по-сигурна, а с цел да се построи в действителност добра отбрана са нужни непрекъснати старания в тази тенденция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР