Има две притеснителни тенденции - какво има да се крие

...
Има две притеснителни тенденции - какво има да се крие
Коментари Харесай

Кирил Петков не вижда дълголетие за кабинета, ако ГЕРБ продължат с плаващите мнозинства


Има две притеснителни трендове - какво има да се крие и за какво Атанас Славов за избора на изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов. Притеснението си показа някогашният министър председател и сегашен съпредседател на Кирил Петков пред БиТиВи от Народното събрание.

ПП/ДБ нямат проблематични с парламентарните комисии, които да бъдат повече при ГЕРБ/СДС, с цел да управляват постоянната власт. Кирил Петков обаче се тормози какъв брой от комисиите ще отидат в Движение за права и свободи и във " Възраждане ". Няма по какъв начин да продължи и да има политическа непоклатимост и да има дългоденствие държавно управление, в случай че ГЕРБ не престават с плаващите болшинства, а ние да сме като смокинов лист откъм гърба, а те начело да прокарват измененията. Това не е предизвестие, а апел, тъй като в случай че ГЕРБ/СДС не престават по този начин вкарват голям риск в политическата система, предизвести Кирил Петков. Той бе безапелационен, че в случай че ГЕРБ/СДС не престават с плаващите болшинства, ПП/ДБ няма да го одобряват.

Вчера няколко тревожни неща се случили - цялото общество настръхнало по тематиката подмяната на Гешев със Сарафов. За наша голяма изненада блокирането на чуването на правосъдния министър Атанас Славов бе блокирано в правна комисия, ядоса се Петков. Тази замяна бе като насмешка за обществото. Защо ГЕРБ/СДС употребява различни болшинства, с цел да блокира чуването, недоумява той.
 Славов не чака Висш съдебен съвет за минути да реши за Сарафов
Славов не чака Висш съдебен съвет за минути да реши за Сарафов

Правосъдният министър зове за " институционален аскетизъм "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР