Има две опасности: забавено или прибързано правосъдие за убийството в

...
Има две опасности: забавено или прибързано правосъдие за убийството в
Коментари Харесай

Два препъни камъка по делото за убийството на Виктория посочи известен адвокат и бивш правосъден министър

Има две рискове: забавено или преждевременно правораздаване за убийството в Русе. Това сподели юрист Антон Станков, министър на правораздаването в държавно управление на Симеон Сакскобургготски и някогашен арбитър, представен от Фокус.

``
реклама  

Той бе безапелационен, че известното за Министерство на вътрешните работи досега не би трябвало да бъде изнасяно в медиите и налично до всички, като посочи, че тайната на следствието е уредена в законодателството. Адвокат Антон Станков не се ангажира с мнение по отношение на версия за убийството без съществуването на безапелационни обстоятелства и доказателства.

„ Не ми подхожда това, че този престъпен случай се употребява с политически цели. В България към момента има доста неразкрити убийства и това ескалира недоверието към дейностите на Министерство на вътрешните работи и проверяващите органи. В съответния случай съгласно мен органите се оправиха чудесно. Проблемите в правосъдната власт обаче стартират от квалификацията, минават през кариерното развиване и оценката на работата на съдиите. Проблеми нямаше, когато бяхме тоталитарна страна. Сега въпросът е проблемите да бъдат извеждани в политически цели и да бъдат решавани. Нужни са по-дългосрочни тактики в политически проект, съответно в региона на правораздаването, и последователност в промените “, изясни юрист Антон Станков.

Според него връщането на смъртното наказване у нас е неуместно, макар зародилите диспути, най-много поради интернационалните задължения на България. Няма пропуски в работата на Министерство на вътрешните работи и проверяващите органи по случая с убитата журналистка в Русе, разяснява той и добави, че тежката работа по делото в юридически проект по отбраната и инспекцията на версиите следва.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР