Има две новини: добра и лоша. Добрата е, че можете

...
Има две новини: добра и лоша. Добрата е, че можете
Коментари Харесай

Северен Сентинел – един остров, който отхвърля цивилизацията

Има две вести: добра и неприятна. Добрата е, че можете да посетите племе, което е отхвърлило всички преимущества на цивилизацията и чийто метод на живот не се е трансформирал доста повече от 60 хиляди години от момента на неговото появяване. По този метод можете да видите със личните си очи отдалеченото минало от каменната епоха. Лошата вест е, че хората от това племе не желаят да ви видят на острова си. Ако пристигнете там, те най-вероятно ще се опитат да ви убият.

Племето живее в Северен Сентинел – дребен остров с повърхност към 72 кв. км край крайбрежията на Мианмар. Векове наред хората, живеещи тук, които не са се научили даже да палят огън, са избягвали контакт с цивилизования свят. И наподобява, че сентинелците, които живеят под отбраната на индийските управляващи, са изцяло удовлетворени от живота си и не се нуждаят от никакви промени.

Изолация

Хората, живеещи на остров Северен Сентинел, са отхвърлили всякаква връзка с външния свят, а откривателите ги разкрили през 18 век. Каменната ера се смята за времето на появяването на племето, а сентинелците към момента имат същия метод на живот, както тогава.

Опасни земи

Трудно е да се намерят изображения на това място и на хората, живеещи там, защото доста от тези, които посетиха този остров, не се върнаха. Ето за какво доста фотоси на племето са направени отдалеко. На тях островитяните хвърлят камъни по самолети, летящи над главите им и по кораби, които се движат на безвредно разстояние.

Агресивно държание

Не идвайте на този остров. Не предприемайте кацане върху него, с цел да избегнете произшествия. Двама риболовци, които са изгубили пътя си през 2006 година, били брутално убити. Когато хеликоптерът на бреговата защита се опитал да вдигне телата им, островитяните се държали толкоз нападателно, че въртолетът даже не могъл да кацне.

Тайнственият народ

Населението на острова съгласно разнообразни оценки варира от 50 до 400 души и да се откри точния брой не е допустимо. Подобно на нашите антични предшественици, сентинелците се занимават с лов и събиране. Тяхната диета включва кокосови орехи, риба, която хващат в плитки води и годни за консумация растения. Те също ядат костенурки и птици, живеещи на острова. Но племето въобще не обработва земята.

Парадоксът на актуалната каменна ера

Сентинелците живеят по този начин, като че ли са в каменния век, само че вършат стрели от метал и го употребяват в доста други занаятия и принадлежности. Племето евентуално се е заселило на острова преди към 60 хиляди години. Островитяните са директни потомци на първите хора, които са решили да изоставен Африка.

Независимост

Както предвидиха специалистите, цунамито през 2004 година можело съществено да навреди или даже да унищожи племето. Но разузнаването посочило, че сентинелците са оживели на практика, без да трансформират метода си на живот. Цунамито доста трансформирало ландшафта на острова, само че наподобява, че островитяните са се приспособили към това. Те отхвърлили цялата помощ, която им била препоръчана, тъй като явно не не се нуждаели от нея.

Съвременна загадка

Поради обстоятелството, че островът е толкоз изолиран и тъй като е съвсем невероятно да се попадне на него, някои считат, че той съдържа ключовете за откриване на едно от най-великите секрети на модерността. Те настояват, че Северен Сентинел е последното място за отмора на полет 370 на Malaysia Airlines. Самолетът към момента може да лежи там, прикрит в гъстата джунгла.

Неразгаданата загадка

Ако изчезналият аероплан е на острова, може да отнеме хиляди години, преди да бъде открит. Тази загадка, сходно на доста други, които се пазят на този остров, гневно ще пази племето, наричащо Северния Сентинел собствен дом.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР