Има два законопроекта за борба с корупцията в Народното събрание,

...
Има два законопроекта за борба с корупцията в Народното събрание,
Коментари Харесай

След КСНС Каракачанов скептичен за новия антикорупционен орган

Има два законопроекта за битка с корупцията в Народното събрание, които ще се борят за гласовете на народните представители.​ По отношение от самия закон нямаше разлики за смисъла му по време на Консултативния съвет за национална сигурност. Аз персонално обаче съм песимистичен за новия антикорупционен орган . Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов в ефира на Българска национална телевизия.
Според него въпрос на предпочитание е битката с корупцията. За страдание, този развой е изпуснат. По принцип добре, има единодушие за нов закон, разногласията са в това дали да има нов проверяващ орган и кой да назначава ръководителя му, сподели Каракачанов.

Държавата не би трябвало да прави взаимни отстъпки с въоръжаването на българската авиация.
Решението на Народното събрание е в посока да се стартират диалози още веднъж за плана за новия изтребител. Говори се по едно и също време за трите плана за рационализация - авиация, флота и бронираната машина за пехотата , съобщи военният министър.
Лично считам, че в случай че купуваме самолети, те би трябвало да са нови . Днес ще предложа към офертите, които са дадени от участниците втора употреба, да има и нови самолети, разгласи Каракачанов.
Докато дойдат новите самолети, ние би трябвало да поддържаме МиГ-29 във въздуха и това да става посредством директни контракти с производителя без медиатори. Ние ще настояваме частите да бъдат закупувани от производителя, а ремонтът да се реализира в българските военноремонтни фабрики , стана ясно от думите на Красимир Каракачанов.
Ние сме договорили 100 млн. лева за заплати в армията с Министерството на финансите. Те ще бъдат разпределени по отношение на службата, която се извършва. Където е по-тежка службата, би трябвало да се даде повече тласък на хората. За леката работа има искащи, съобщи министърът на защитата.

Не патриотите изпратиха ромите да бият горските, разяснява Каракачанов случая с пребитите от роми лесничеи в Хисаря. Припомняме, че случаят стана в понеделник вечер, когато горските се пробвали да спрат ромите, които крадели дърва.
Ако желаете да създадем референдум и да питаме би трябвало ли част от обществото да има единствено права, а не отговорности? Това заслужено ли е?, попита риторично вицепремиерът. Аз постоянно съм се борил за това всички жители да бъдат равни пред закона.
Ние би трябвало да се опитаме да ограничим опцията посредством религията да се прави радикална политика в България. Когато религиозните общности получават парите си от чужбина, от там им диктуват и държанието. По гетата се настаняват радикални ислямистки проповедници. Това е сериозен проблем и страната няма право на компромис, безапелационен бе военният министър.

Това е исторически факт. България и Албания постоянно са били съдружници в своята битка за самостоятелност. Албанците са политечески фактор и наш сътрудник в НАТО, съобщи Каракачанов.

По думите му партията ДПМНЕ води извънредно антибългарска политика. Тяхната акция беше осъдена по един нечовечен метод. ДПМНЕ употребява обстоятелството, че Зоран Заев подписа контракт за другарство с България. Резултатите на втори тур ще бъдат цялостен погром за Груевски . Победи оня курс в Македония, който желае отваряне, другарски връзки с България, а не ненавист, безапелационен бе още вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР