Има два варианта пред БСП в момента - единият е

...
Има два варианта пред БСП в момента - единият е
Коментари Харесай

Александър Симов: Има два варианта пред БСП - да върне мандата или да номинира кандидат за премиер

Има два разновидността пред Българска социалистическа партия сега - единият е да върнем мандата, другият е да предлагаме претендент за министър председател, разяснява пред публицисти депутатът от „ Българска социалистическа партия за България” Александър Симов на влизане в постройката на партията за съвещание на Националния съвет на партията.

Висшият партиен орган взема решение през днешния ден какво да прави с третия мандат за сформиране на държавно управление, откакто не получи поддръжка от партиите на митинга.

Симов сподели, че не са обсъждали име на претендент за министър председател, само че, в случай че тръгнат в тази посока, няма да предлагат партийна фигура, тъй като в сегашната обстановка това няма да свърши работа.

Според него, имайки поради каква е атмосферата в Народното събрание, може би по-доброто деяние все още е да върнат мандата незабавно и към този момент от волята на президента да зависи дали ще даде още една седмица да се актуализира бюджетът. Това не е извънредно мнение, податлив съм да чуя причини, добави Симов.

Според Кристина Сидорова, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, би трябвало да върнат мандата след актуализацията на бюджета. „ Очевидно е, че нямаме поддръжка от партиите на митинга, по-логично е да върнем мандата”, уточни тя и добави, че това би трябвало да стане след седмица. На въпрос кой тогава ще им е претендент за министър председател, тя отговори: „ Сега ще разберем”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР