Има два установени метода да получите това, което искате, по

...
Има два установени метода да получите това, което искате, по
Коментари Харесай

Искате услуга? Изпробвайте тези два психологически трика

Има два открити метода да получите това, което желаете, по заобиколен метод. И двата работят в практиката. Кой е най-хубавият метод? Зависи какво тъкмо искаш.

Тези две психически техники са били приети още преди да получат имена, и усъвършенствани в безчет проучвания, откакто получават имената си. И двете се съвършен метод да поискате услуга. Кой от двата ще изберете, зависи от обстановката.

Ако желаете огромна услуга ,

тогава се нуждаете от техниката „ крайник на вратата ”. Името й идва от амбулантните търговци, които поставят крайник на вратата, тъй че отворите ли един път, да не можете да пандизите, до момента в който не ги изслушате. Тя се състои в това да накарате някой да се съгласи да извърши някаква дребна услуга, преди да поискате от него по-голяма.

Проучването, което първо разпознава тази техника, е извършено по телефона. Изследователите се обаждат на дами, които са вкъщи си денем, и ги питат дали могат да отговорят на анкета от няколко въпроса. След няколко дни им се обаждат още веднъж. Този път желаят от тях да пуснат вкъщи си няколко души, които да претърсват шкафовете и килерите за към два часа. Обаждат се на друга група дами единствено с втората молба. Жените, помолени първо да попълнят анкетата, били доста склонни да се съгласят да пуснат непознати да претърсват дома им.

Оттам нататък голям брой изследвания усъвършенстват техниката „ крайник на вратата ”. Оказва се, че е добре сред първата и втората молба да има разстояние.  Многобройните претенции едно след друго извикват инстикт на опозиция. Нужно е втората молба да се одобри като начало на ново взаимоотношение - като в същото време има спомен за първото. Можете да помислите, че този метод се употребява единствено в сенчести маркетингови акции или от хора, които събират средства за плановете си, само че държавните институции също ги употребяват.

Кампания против шофирането след приложимост на алкохол в Съединени американски щати открива, че хората, които са се съгласили да подпишат петиция, касаеща казуса, са по-склонни по-късно да викат такси, когато са пили. Друга акция открива, че дамите, които първо са попълнили здравен въпросник, са по-склонни да си назначат час при гинеколог за профилактичен обзор против рак, в сравнение с тези, на които непосредствено предложили да си назначат обзор. Когато накараш хората да подхващат дребни стъпки, е по-лесно да ги накараш да се ангажират повече.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР