Има два свята на бизнес в България. Единият прави пари

...
Има два свята на бизнес в България. Единият прави пари
Коментари Харесай

България е сред последните по нагласи към предприемачеството

" Има два свята на бизнес в България. Единият прави пари от клиенти, а другият от страната и от публични поръчки и дотации. Там значимото не е толкоз дали си добър в това, което правиш, а с кой играеш тенис и белот. Поне по този начин е било досега. Ние представляваме гласа на този свят на бизнеса, в който значими са клиентите ". Това каза Добромир Иванов, председател на Българската стартъп асоциация (BESKO).

Според него Търговският ни закон в настоящия си тип от време на време е като за занаятчийници от ХIХ в.

Иванов съобщи, че от асоциацията от доста време работят върху основаването на нов тип комерсиално сдружение. То следва модела на доста други страни в Европейски Съюз, които в последните десетилетие са го създали. " Идеята е, че да правиш бизнес в Англия, в Съединени американски щати или на доста места в Азия е много по-лесно, в сравнение с в Европейски Съюз. И отговорът на Европейски Съюз е основаването на ново сдружение, което е доста по-гъвкаво, достъпно е като ООД, само че дава доста повече благоприятни условия ", безапелационен е той. 

Друго нещо, което касае Търговския закон, е несъстоятелността и ликвидацията на компаниите, да има повече шансове за неуспех.

Председателят на Българската стартъп асоциация съобщи, че страната ни е на едно от последните места по настройки към предприемачество. Малко над 3% имаме хора, които въобще позволяват и желаят да имат личен бизнес. Това е извънредно невисок %.

" BESKO като организация беше основана от 30 компании, които бяха стартъпи преди четири години. Днес сме над 500 компании. Тези компании, които бяха “3-4 другари в гаража “ в този момент са по 300-400 индивида и стават все по-големи български работодатели ", сподели още Иванов. 

Той показа, че от асоциацията са потърсили контакт с политическите партии, тъй като са видели поръчката още преди изборите от представители на всички политически партии за това, че желаят България да се реформира и да стане по-добро място за живеене за всички.

" Това не може да бъде направено единствено от политиците.Те имат значима роля за основаване на изискванията това да се случи, само че то може да се случи от триумфа на нашите бизнесмени и фирмите ни. България би трябвало емблема за качествени артикули и услуги ", ккатегоричен е Иванов. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР