Има два стълба на влияние в държавата ни, които определят

...
Има два стълба на влияние в държавата ни, които определят
Коментари Харесай

Пламен Бобоков: Има два стълба на влияне в тази държава, всички ги знаят кои са

Има два стълба на въздействие в страната ни, които дефинират кой къде да бъде назначен. Нашия народ може да е нерешителен, само че е образован. Всичко се знае. Всички знаят, кои са тези два стълба на въздействие и предоставяне на власт. Координаторът на ГЕРБ в града Пламен Нунев дефинира кой къде да бъде назначен, а зад него стои единият дирек.
Това съобщи в извънредно изявление за бТВ предприемачът Пламен Бобоков, който бе освободен от ареста против парична гаранция от 1 млн. лв.. Зад решетките към момента е брат му Атанас Бобоков, който дружно с някогашния зам.-еко министър Красимир Живков са с обвиняване за ОПГ при покупко-продажби с отпадък от Италия. През седмицата прокуратурата популяризира чатове от телефона на Пламен Бобоков.

Обвинението към мен за търговия с въздействие е цинизъм, само че не ме изненадва. Търговията с въздействие допуска съществуване на въздействие. Аз търгувам единствено с масла, даже и с батерии не мога да търгувам, тъй като отдавана не се занимавам с това.

Може да отидете в Русе и да попитате кой назначава всички прокурори, шефове на полиция и така нататък В този град живеят извънредно почтени и интелигентни хора. Всички знаят кой взема решенията. Това е координаторът на ГЕРБ в града Пламен Нунев. Той не го прави самичък, зад него е първия дирек на властта у нас. В тази страна всичко се знае, това, че не се споделя, не значи, че не се знае. Вторият дирек също се знае кой е. И вие го знаете.

Пламен Бобоков съобщи, че държи да отличи ясно себе си и брат си от Баневи и Арабаджиеви, тъй като по думите му те имат друг морал, разнообразни полезности и разнообразни правила за създаване на бизнес и са основали 12 завода.

За публикувания от прокуратурата чат

За един от чатовете прокуратурата твърди, че връзката е обвързвана с избор на административен началник на Окръжна прокуратура – Русе, за което Бобоков съобщи:

Аз съм писал известията. Става дума за прокурор, който е извънреден експерт и човек. Както виждате той не е на този пост. Ако става дума за посредничество, явно не е сполучлив този лобингът. Не е достижение на прокуратурата, че са разкрили тази информация. Доброволно съм предал телефона си и персоналния си айпад дружно с всички нужни пароли за достъп до цялата ми информация. Нищо не са разкрили, аз съм им дал достъпът, тъй като няма какво да укривам.

Този човек е извънредно почтен и заслужен експерт. Той не ме е молил за това, доста ще скърбя, в случай че това по някакъв метод навреди на кариерата и живота му.

За концесията на пристанище в Либерия

Относно вторият чат за концесията на пристанище в Либерия Бобоков изясни, че компанията която ръководи има огромни ползи в Африка.

Водил съм диалози с президента на Либерия, само че не и с президента на България. Българския президент е човек, който може да лобира за българския бизнес в чужбина. Истината е, че огромната дипломация на България се прави от бизнеса. Възможно е да съм помолил нещо да се направи, само че както виждате нищо такова не се е случило. Единствения ми разговор с президентската институция е да се интересувам по кое време какви визити има и дали имам полза и опция да се включа в тези делегации като предприемач.

За либийският танкер „ БАДР “

Този проблем е доста забавен, тъй като с изключение на бандитска страна, България ще бъде оповестена и за пиратска страна. Това е извънредно противен случай на завладяване на самостоятелна либийска територия, на подправяне на документи и така нататък В Лимия има война и това е еднствената причина казусът да бъде към момента позволен, само че незабавно щом има спокойно съглашение България ще бъде оповестена от Организация на обединените нации за пиратска страна поради този случай.

От 10 години имам бизнес с Либия. Беше ми казано, че в случай че и последната инстанция се произнесе не в интерес на Либия ще последват наказания против страната ни и за мен беше значимо да знам дали би трябвало да пътувам до Либия и да се наемам с някакви дейности за хората ми там.

Пламен Бобоков бе безапелационен, че няма визия от къде е взет документа с решението на съда, който се вижда, че е получил.

Обвиненията за импорт на отпадък от Италия

Обвинението е за проведена незаконна група. От тези 7 индивида, които прокуратурата е показала, че са в тази ОПГ 2-ма от тях въобще не сме виждали. С господин Живков съм се виждала един път преди 5 години. Видно е, че в никакъв случай не сме комуникирали с него.

Дори с брат ми се слушам 2-3 в седмица.

Когато се има поради италиански отпадъци се има поради битовите боклуци, кито се внасят аз горене у нас. На това акцентираха и доста от медиите, когато съобщаваха за задържането ни. Но ние в никакъв случай не сме се занимавали с такова нещо.

Имаме импорт на напълно различен тип боклуци, които преработваме и използваме за произвеждане на олово, от което се създават батерии. Обема в който работим е доста огромен. На нас не ни стига единствено да събиране в България, имаме потребност да събираме от други страни. Нямаме нищо общо с това за което се приказва. Единственото е, че 3% от отпадъка сме предали в сепаратори.

Въпросната компания за боклуци в Плевен внася пластмаса, с цел да създава плочи, не за горене.

За Васил Божков

С Васил Божков се познаваме от 90-те години. Бяхме дружно в някаква организация, „ Възраждане “ се споделяше до колкото помня. Били сме доста положителни познати, в другарство влагам друго. Движим се в едни и същи среди, само че в никакъв случай не сме имали общ бизнес.

Опитват се да се внуши, че сме имали общ интерес в колекционерството, само че разликата сред нас е доста огромна. това е като двама души които имат ламборджини, само че единия има кола, а другия има трактор. Ние сме с трактора. Божков има доста изящна колекцкия, която съставлява хубостта на бита и културата.

Нашите сбирки са две, едната е монетната ни сбирка. Монетите съставляват регалиите на формалната държавна власт и по нея се написа история. Ние целеустремено и последователно сме изграждали нашата сбирка, първо я регистрирахме, след това регистрирахме първия частен музей за нея, по-късно закупихме постройка, в която да изложи. Имеме над 30 изложения и научни писания написани въз снова на сбирката ни.

За президентския консултант Пламен Узунов

Пламен Узунов го познавам, смятам го за другар, само че не сме си ходили на посетители. Той е доста образован човек, постоянно бих го потърсил за съвет и за диалог. Не съм го молил да лобира за мен, а той няма по какъв начин да право сходно нещо.

За премиера Бойко Борисов

Познавам пемиера, кой не го познава. В годините съм се срещал с всички министър председатели и президенти. Премиера е откривал три наши завода в чужбина. Не сме другари, парадокс.

Симеон Втори ни е разкрил терминала ни в Одеса. Президентът Първанов ни е откривал цех в Турция с министър ръководителя на Турция. Ние си взимаме независимо решенията. 7 от 12-те ни завода са в чужбина. Не виждам какво неправилно има в това.

За ареста на брат му Атанас Бобоков

Брат ми е извънреден човек. Той е доста по-добър и доста по-търпелив от мен. За страдание безупречната известност крие огромни опасности в нашата страна. Брат ми е твърд българин, само че целият механизъм на това което се случва у нас е да те вкарат в ареста и да те смачка душевен. Брат ми претърпя интервенция на коляното и има потребност от рехабилитация, той няма място в този затвор. Ние сме от село, от същинско село, не от Банкя. Виждали сме всичко, само че такива условия и бедност в никакъв случай не сме виждали. Трябва да бъде освободен от ареста неотложно. Брат ми на никое място няма да бяга. Ние сме Бобокови, Бобокови не бягат, ние се борим до дупка.

Разбира се, че се опасявам, единствено малоумниците не се опасяват. Премиерът също се опасява, само че би трябвало да се приказва за това което се случва.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР