Има два сериозни недостатъка в бюджета на Министерство на младежта

...
Има два сериозни недостатъка в бюджета на Министерство на младежта
Коментари Харесай

Красен Кралев: Има два сериозни недостатъка в бюджета на ММС

„ Има два съществени минуса в бюджета на Министерство на младежта и спорта. “

Това уточни от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ/СДС и екс състезателен министър Красен Кралев по време на разискването на Държавния бюджет за 2024 година. 

„ Като чиста стойност бюджетът на ведомството е максимален, само че като дял от Брутният вътрешен продукт е 0,067 %, което го прави един от най-ниските за последните 15 години “, регистрира той.

Кралев напомни, че през предишните години цифрата по отношение на Брутният вътрешен продукт е била над 0,07%.

„ Бюджетът има два съществени минуса. Първо най-недофинансиварана част са спортните клубове. 15 млн. лв. са планувани за програмата за развиване на спортните клубове, което е с 15% нарастване по отношение на миналата година, само че е незадоволително. Сумите като се разпределят на към 1000 клуба, които получават финансиране от ММС, се падат приблизително по 15 000 лв. годишно на клуб. Знаете че от януари МРЗ става 933 лв. - по този начин един клуб ще може да заплаща единствено на един треньор и то минималната работна заплата. Това е несериозно и не е уравновесено в бюджета и вложенията на страната в този бранш “, уточни той.

Като втори минус Красен Кралев регистрира спрени стратегии за детски спорт.

„ Всички приказваме за детски спорт, само че са спрени стратегиите за развиването на детския футбол, детския баскетбол и детския волейбол “, изясни той.
„ Става въпрос за стратегии по 300 хиляди лв. “, обърна внимание Кралев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР