Има два начина за взимане на управленски решения – единият

...
Има два начина за взимане на управленски решения – единият
Коментари Харесай

Денков: Не е нужно ПП-ДБ да ми искат оставката – ако нещата не вървят, сам ще си я подам

Има два метода за взимане на управнически решения – единият е през лобизъм. Това е най-често употребеният метод в България и една от заболяванията при ръководството на нашата стопанска система. Самият факт, че Румъния, Гърция, прибалтийските страни в доста връзки дръпнаха напред демонстрира, че този вид взимане на решения има своите негативи и в България би трябвало да го преодолеем. Това съобщи пред публицисти премиерък Николай Денков.

Той разясни, че единственият положителен метод да се преодолее този вид взимане на решения е да се стъпи на ясни разбори къде са проблемите, които се базират на научни подходи, и решенията да се вземат по подобен метод, че средствата да се употребяват допустимо най-ефективно.

Денков акцентира, че все още работата в Министерски съвет върви градивно и умерено и всевъзможен тип съглашение за ръководството е в ръцете на двете водещи обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Той обясни, че е подготвен да се включи в диалозите сред двете партии, само че те първо би трябвало да разработят механизъм, който да осъществя законодателната и управническата стратегия.

Министър-председателят увери също по този начин, че ГЕРБ взе участие при подбора на министри и зам.-министри.

Твърденията, че единствено ПП-ДБ вземат решения не са правилни. Всички назначения са въз основата на диалози и консенсус. Твърдението, че ГЕРБ нямат зам.-министри е меко казано пресилено, разясни министър председателят.

Николай Денков означи, че не е нужно от неговата партия да го принуждават да си подава оставката, тъй като изясни, че в случай че процесите не вървят, както са били контрактувани, самичък ще си подаде оставката. Той обаче акцентира, че е оптимист, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще намерят метод да формулират общ механизъм по законодателните и управнически цели на България.

„ Ако забравим за реториката, всяка от двете страни направи много взаимни отстъпки, само че очевидно би трябвало да се създадат още “, сподели министър председателят.

От думите му стана ясно, че управническата стратегия на държавното управление е на финалната права и още идната седмица ще бъде показана обществено, като добави, че тя е направена взаимно с ГЕРБ.

По тематиката с оръжейните хранилища Денков съобщи, че през последните 20 години от време на време се случват някакви гърмежи, само че до момента проверяващите органи нито един път не са дали публични резултати от следствията.

„ Трябва да разполагаме с надеждна информация, тъй като другояче наподобява, че някой не си е приключил работата “, уточни той и подсети, че отбранителната индустрия е един от секторите с максимален принос към стопанската система на страната.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР