Има два модела за печелене на популярност - вдигате доходите

...
Има два модела за печелене на популярност - вдигате доходите
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: С акция Олигарх се прави някаква ревизия на прехода

Има два модела за печелене на известност - вдигате приходите и наказвате неприятните, по този начин Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията разяснява карцерът на семейство Баневи в предаването " Тази заран " по bTV. По думите му има и догадка за надзор на други политически сили. " Показвате, че по този начин контролирате играта ", означи още Безлов.

Двамата бяха задържани във Франция поради следствие на приватизираното и след това банкрутирало дружество " Полимери ". Прокуратурата стартира досъдебно произвеждане за пране на пари, данъчни измами и присвоявания.

" Ползата от този арест би била чувство за правдивост. Но какъв брой е допустимо това, има десетки процеси, само че няма присъди ", сподели Тихомир Безлов.

" Независимо кой е на власт, всеки има група олигарси, които стартират да стават привилегировани - дали ще им купувате дупките или ще им давате ТЕЦ-ове, това е част от играта ", разяснява още той.

Според Тихомир Безлов с акция " Олигарх " се прави някаква проверка на прехода. " Ако приказваме за семейство Баневи, това е класическият фонд за всеобща приватизация. Масовата приватизация е най-голямото систематизиране на активи и на практика най-класическата машинация, тъй като милиони хора си вложиха боновите книжки във фонда " добавя той. " За разлика от мутрите, които си взимат със мощ магазини и застраховки, олигарсите го вършат през политиците ", разяснява Безлов.

Според Безлов проверка на прехода е допустима, зависи каква е изгодата, само че всички сме скептични до каква степен е допустимо това.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР