Има дружества, които са на загуба и не могат да

...
Има дружества, които са на загуба и не могат да
Коментари Харесай

Държавата заговори за спиране на кранчето на „Берое“

" Има сдружения, които са на загуба и не могат да си разрешат да устоят футболни клубове... Не виждам основателна причина да се финансира тим, при изискване, че сдружението е на милиони загуба. Издръжката на " Берое " коства 5-6 милиона лв. годишно ", съобщи министърът.

" Дружеството би трябвало да реши, ние като министерство не можем да продаваме нищо ", посочи въпреки всичко той.

При този предстоящ процес се обрисуват доста тежки времена за " Берое ", откъдето разчитаха най-много на средствата от държавното дружество в последните 10 години.

Издръжката на старозагорския клуб бе поета от " Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 " през септември 2011 година по повеля на тогавашния министър председател Бойко Борисов. Тогава на предизборно събитие на 16 септември в града той разгласи: " От през вчерашния ден знаете, че Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 пое самодейността да се грижи за тима ". При това Борисов бе дарен с фланелка на тима.

Идването на новия притежател бе последвано от мощни години за отбора. През 2013 година " Берое " завоюва Купата и Суперкупата на страната, а през 2015 година приключи на второ място в " А ".

През годините от разнообразни страни имаше рецензии, че " Берое " е на държавна прехрана, само че и при трите разнообразни държавни управления, които ръководеше Бойко Борисов, това финансиране не бе сложено под въпрос.

През последната акция " Берое " притегли доста чужденци и стартира добре, само че последваха слаби резултати, което пък докара до разлъка с треньора Димитър Димитров-Херо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР