Има достатъчно възможности и до сега за използване на финансови

...
Има достатъчно възможности и до сега за използване на финансови
Коментари Харесай

Нинова ще предложи повече пряка помощ за икономиката в Плана за възстановяване

Има задоволително благоприятни условия и до в този момент за потребление на финансови принадлежности, които не са били използвани от българската стопанска система и предприятия. Ето за какво прибавянето на нови принадлежности няма да помогне толкоз. Настояваме за увеличение на % на директна помощ на българската стопанска система и промишленост. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова .

Васил Велев, ръководителят на УС на АИКБ съобщи: " На пазара има кредитен запас за дялови вложения, обществен и частен, български и интернационален, над 4,5 милиарда, а към този момент трета година няма нито лев за директна поддръжка за нововъведения вложения. От друга страна българските компании вследствие на насложилите се рецесии - в енергетиката и ковид, тяхната ликвидност и платежоспособност е в допълнение влошена. Затова предоставихме статистика от Българска народна банка - от 2014 година заемите на предприятията се е нараснал с 3%, а потребителските - над 30%. На пазара има задоволително благоприятни условия, само че не се кандидатства за тях ", уточни той.

" Ние предложихме и второ решение. Процедурите по директна поддръжка за ивнестиции в предприятията да стартират неотложно , без значение че не е признат още Плана за възобновяване и развиване. Може да сключваме контракти и да се подготвим и преди да дойдат средствата. Нищо не рискува страната, в случай че стартира осъществяването на Плана на възобновяване в подготвителната му част, нищо, че не е утвърден ", разяснява още Велев.

" Тези оферти ще обсъдим с съдружните сътрудници, тъй като съставляват смяна в досегашните планове във връзка с финансовите принадлежности на директна помощ. Изводът на бизнеса и синдикати е, че не могат повече да поемат заеми, тъй като са свръхзадлъжняли, в същото време няма напредък, по тази причина е належащо повече директна помощ ", уточни тя.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР