Има достатъчно средства за COVID-19 и за увеличението на клиничните

...
Има достатъчно средства за COVID-19 и за увеличението на клиничните
Коментари Харесай

Д-р Кокалов: Има достатъчно средства за COVID-19

Има задоволително средства за COVID-19 и за нарастването на клиничните пътеки. В това увери вицепрезидентът на КНСБ доктор Иван Кокалов в утринния блок на Българска национална телевизия.

НЗОК не може да понижава цените на медикаментите и КНСБ упорства Данък добавена стойност за медикаментите да бъде 9%. Ако се понижават цените, става с други механизми - законови и търговски, само че не и през Касата, увери доктор Кокалов.

Всички, които лекуват ковид, ще получат увеличената клинична пътека. Не всеки обаче, който влиза в болница по дадена пътека, ще бъде тестван за ковид, посочи вицепрезидентът на КНСБ.
 Имаме персонални защитни средства за 3 месеца напред Обновена
Имаме персонални защитни средства за 3 месеца напред

Това увери здравният министър

За идната образователна година и за това какви ограничения би трябвало да се вземат доктор Кокалов означи, че МОН би трябвало да взема решение какво би трябвало да нарави, само че би трябвало да се търсят благоприятни условия за понижаване на отдалеченото образование. Трябва да се обезпечат противоепидемични ограничения и обособени входове, само че в детските градини и учебните заведения заплахата е за преподавателите, предизвести доктор Кокалов.

МОН към този момент разпореди по какъв начин да стартира образователната година и той е уверен, че има всички шансове часовете да бъдат присъствено. Децата в учебни заведения и родителите няма да заплащат PCR тестванията за съществуването на ковид , а те ще бъдат заплащани от Районната здравна ревизия (РЗИ).
 Учебната година стартира присъствено, Вълчев чака сложна за всички година
Учебната година стартира присъствено, Вълчев чака сложна за всички година

Деца в един клас е мъчно да се разделят и да носят маски, в случай че има заболели - минават на електронно обучение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР